Hlavní obsah

Chomutov získal druhou finskou posilu - obránce Toivonena

CHOMUTOV

Hokejisté prvoligového Chomutova mají po brankáři Janu Lundellovi další finskou posilu. Do ambiciózního severočeského klubu přišel necelý týden před startem soutěže obránce Marko Toivonen, který poslední čtyři sezóny hrál za Ässät Pori.

Článek

"Přichází i na doporučení Jana Lundella, který ho zná z působení ve finské nejvyšší soutěži," řekl oficiálním stránkám klubu tiskový mluvčí Chomutova David Dinda. Třicetiletý Toivonen hrál v SM-Liize i za Lukko Rauma a Hämeenlinnu. "Marko je tvrdý nekompromisní obránce s výbornou střelou a perfektními fyzickými předpoklady," dodal Dinda na adresu 197 centimetrů měřící a 107 kilogramů vážící posily.

V nejvyšší finské lize strávil rodák z Laitily třináct sezón, v nichž zaznamenal čtyřiadvacet branek a stejný počet asistencí. Barvy Raumy hájil Toivonen sedm let, jeden rok oblékal dres Tampere a Hameenlinny, poslední čtyři ročníky strávil v Ässät Pori.

O Toivonena měly údajně zájem i extraligové České Budějovice, ale hráč díky Lundellovi zamířil na sever Čech. "Určitě tam tento vliv byl. Marko bude mít alespoň v začátku spojence, se kterým bude moct promluvit ve svém rodném jazyce, a ulehčí mu to vstup do našeho mužstva," doplnil Dinda. Chomutov měl zájem i o Angela Krsteva, který skončil v Liberci, ale zamířil raději do extraligových Vítkovic.

Chomutov v létě získal i další zajímavé akvizice. Z Třince přišel útočník Zdeněk Skořepa, ze Sparty Miroslav Hlinka, který se stal novým kapitánem týmu. Obranu vyztužil Lukáš Chmelíř ze Znojma.

Reklama