Hlavní obsah

Černý scénář se nenaplnil. Soutěž nepustí, hokejovou baštu vede jeden z naganských hrdinů

Ústí nad Labem

Propad nepřipustí. Hokejové Ústí nad Labem zůstane i pro příště v první lize, byť v minulých dnech se intenzivně diskutovalo o tom, že tradiční bašta druhou nejvyšší domácí soutěž nepřihlásí a že půjde o patro níže.

Foto: Josef Pešout

Jan Čaloun.

Článek

O setrvání v soutěži rozhodla úterní valná hromada HC Slovan Ústí nad Labem. Černý scénář se pro klub nenaplnil.

„HC Slovan Ústí nad Labem spolek vždy preferoval první ligu, protože je Slovan tradičním klubem v našem městě," stojí v prohlášení z jednání na stránkách Slovanu.

Klub bude podle hokej.cz řídit nové vedení v čele s jedním z naganských hrdinů Janem Čalounem. Olympijský vítěz v minulosti v klubu působil jako hráč i kouč.

„Výkonný výbor dostal od valné hromady úkol vypracovat organizační strukturu klubu včetně personálního obsazení," píše se dále na klubovém webu. „Věříme, že i v této nelehké době dokáže Slovan ve spolupráci se svými partnery překonat toto období a nadále provozovat v Ústí nad Labem první ligu."

Slovan poslední tři sezony patřil k nejhorším týmům v soutěži. Letos skončil až čtrnáctý, v minulosti přitom dokázal atakovat mnohem vyšší příčky, v sezoně 2007/08 dokonce hrál extraligu. Hůř na tom letos byly pouze týmy Kadaně a Sokolova.

Ústeckým chyběl generální sponzor. A když už se zdálo, že by mohl přijít, vinou pandemie z jednání sešlo.

Reklama