Hlavní obsah

Chomutov nedal v derby Ústí šanci, Pešout si pochvaloval nasazení

Presvědčivé vítězství si odvezli chomutovští hokejisté z ledu Ústeckých Lvů v pondělí ve šlágru 5. kola první ligy. Svěřenci trenéra Martina Pešouta potvrdili výbornou formu a Slovan porazili 6:2. V souboji dvou adeptů na postup do extraligy se tak vyrovnaný duel nekonal. „Bylo to jasné vítězství, ale museli jsme makat na sto procent,“ potvrdil Pešout.

Článek

„Ústí však hrálo dobře a na ručník zrálé rozhodně nebylo,“ odmítal Pešout na chomutovských stránkách. Závěr jasného vítězství modrobílých okořenil pěstní souboj hostujícího Josefa Révaye a Zbyňka Skleničky, kterému se nelíbil zákrok chomutovského beka na domácího Jana Kloze. „Sklenička na něho skočil zezadu a to by se nenechal mlátit nikdo v hospodě, natož na ledě,“ obhajoval Pěšout svého svěřence.

Ústecký forvard viděl celou situaci jinak. „Vzniklo to nešetrným faulem, dalo by se říci likvidačním faulem na Honzu Kloze. A já jsem si už tohle nenechal líbit, protože to bylo do nebe volající. I když mě trenér neposlal, tak jsem už musel jít a něco s tím udělat,“ přidal svůj pohled Sklenička pro ústecký web. "Prý jsem vyhrál, říkali spoluhráči,“ pousmál se robustní šestadvacetiletý útočník.

Z výsledku však domácí příliš nadšení být nemohli. Očekávala se vyrovnaná partie, ale Chomutov potvrdil skvělou formu a Slovanu na jeho ledě nedal šanci. „Výhra ale nebyla snadná. Ústí má svou kvalitu, výborné hráče. Nesnižoval bych ale ani cenu našeho vítězství, ani kvalitu soupeře,“ souhlasil s trenérem kapitán Chomutova Miroslav Hlinka. „Je důležité, abychom zůstali nohama na zemi,“ varuje slovenská posila vedoucího mužstva první ligy.

O krok rychlejší

„Hosté byli ve všech směrech lepší a všude o krok rychlejší,“ smutnil ústecký Milan Mikulík, jehož formace patřila z domácího mužstva spolu s Martinem Šagátem a Zbyňkem Skleničkou k nejlepším na ledě. Však se také postarala o oba góly žlutomodrých. Za stavu 0:6 šlo bohužel pro domácí jen o kosmetickou úpravu. „Byl jsem připravený, že utkání bude „na krev“. Bohužel dnes to bylo pro Chomutov, příště to určitě bude pro nás,“ věří sedmadvacetiletý útočník.

Chomutov je na čele druhé nejvyšší soutěže s patnácti body a impozantním skóre 31:8. O skóre za Severočechy je Havířov, který stejně jako Krušnohorci zatím neprohrál. „Pohodu jsme našli už v srpnu a naše nasazení je někde jinde, než mají soupeři,“ všiml si Pešout. „Ráno nechodíme jen na klasické rozbruslení, ale normálně trénujeme a očividně se nám to osvědčuje. Hráči jsou mnohem lépe připraveni,“ nechal nahlédnout pod pokličku chomutovských úspěchů.

Reklama

Související témata: