Hlavní obsah

Trenér hokejistů Dukly Jihlava Dvořák odstoupil z funkce

JIHLAVA

Po sedmi porážkách v posledních deseti utkáních ukončil své působení u prvoligových hokejistů Dukly Jihlava trenér Karel Dvořák. Momentálně osmý tým prvoligové tabulky povede dočasně v sobotním utkání v Berouně jednatel klubu Bohumil Ščerban společně s dosavadním asistentem Romanem Mejzlíkem.

Článek

"Jedná se o dočasné řešení. Nového trenéra budeme hledat. Ale nechceme nic uspěchat, abychom za půl roku znovu neřešili stejnou situaci," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Patrik Augusta.

Vedení Dukly před sezonou nevyhlašovalo cíle, ale slavný klub dlouhodobě myslí na návrat do extraligy, zvlášť po zisku generálního partnera pivovaru Ježek před startem ročníku. Jednou z variant bylo i odkoupení nejvyšší soutěže ze Znojma, což připustil před zahájením sezony majitel Orlů Jaroslav Vlasák.

Pod Dvořákovým vedením ale získala Dukla v dosavadních osmnácti kolech první ligy jen 25 bodů. Kouč už po nepřesvědčivých výkonech v přípravě před sezonou kritizoval svěřence za malou bojovnost. "Nebudu svůj odchod rozpitvávat. Prostě jsme se takto dohodli. Pro dobro týmu, aby se zvedl," komentoval svoje rozhodnutí Dvořák.

Reklama

Související témata: