Hlavní obsah

ÚOHS: Brno může dát Kometě osm miliónů, vystaví se ale šetření EK

BRNO

Brněnský magistrát nakonec může dát hokejové Kometě slíbený osmimilionový příspěvek. Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) tím město neporuší zákon o veřejných zakázkách, mohlo by se ale vystavit šetření Evropské komise kvůli možné veřejné podpoře, řekl dnes novinářům šéf úřadu Martin Pecina. Veřejnou podporu by musela právě Evropská komise povolit.

Článek

Peníze pro klub, který bojuje o postup do extraligy, už schválili brněnští zastupitelé. Podle nich je mělo město do klubu vložit tak, že si za osm milionů korun koupí od Komety reklamu. Argumentuje tím, že nikdo jiný mu takový druh reklamy nemůže poskytnout, a úřad to akceptuje, uvedl Pecina.

Úřad původně městu předběžně zakázal smlouvu s klubem uzavřít. Nyní ale správní řízení zastavil, tím končí i předběžné opatření.

Šéf a majoritní vlastník hokejového klubu Libor Zábranský usiluje o dotaci města dlouho. "Bez podpory města nemůže žádný hokejový klub myslet na vstup do extraligy," uvedl už dříve.

Kometa v současnosti vede první ligu. Pokud ji i vyhraje, utká se o účast mezi elitou v baráži s posledním celkem extraligy. "Pak bychom potřebovali rozpočet 80 až 100 miliónů korun, abychom tam nehráli trapnou úlohu," řekl dříve Zábranský. Nyní má Kometa roční rozpočet kolem 35 milionů korun.

Reklama

Související témata: