Hlavní obsah

Grof odchází z Karlových Varů posílit obranu prvoligového Chomutova

KARLOVY VARY/CHOMUTOV

Obránce Jakub Grof již nebude oblékat dres Karlových Varů, západočeský klub se rozhodl pro jeho prodej do prvoligového Chomutova. Sedmadvacetiletý obránce nenavázal v dresu Energie na povedenou minulou sezónu a již nebude hájit zelenožluté barvy. Přestup potvrdil Sport.cz tiskový mluvčí chomutovského celku David Dinda.

Článek

"Obránce Jakub Grof patřil dlouhodobě k vytipovaným hráčům, kteří by náš tým mohli posílit. V posledních týdnech naše snahy o získání tohoto obránce vrcholily a dnes jsme jednání dovedli do úspěšného konce," řekl k přestupu marketingový manažer a tiskový mluvčí klubu David Dinda na oficiálních stránkách. Chomutovští převzali Grofovu smlouvu, která platí do konce sezóny s roční opcí.

Transfer potvrdila také karlovarská strana. "Jakub přestupuje do špičkového klubu první ligy, který má velké postupové ambice. Chomutov o Jakuba velmi stál a věříme, že se Jakub začne opět výrazně prosazovat," uvedl na oficiálních stránkách Energie tiskový mluvčí Jiří Holý.

V loňské sezóně se Grofovi dařilo především v ofenzivě, když v 51 zápasech základní části získal 18 bodů za sedm branek a 11 přihrávek. V 19 utkáních play-off nastřádal tři trefy a jednu asistenci.

"Grof patřil vloni k jedním z nejlepších beků, ale letos zřejmě nebyla vůle Varů držet ho v mužstvu," uvedl Dinda. "Jakub nenavázal na minulou úspěšnou sezónu. Letos se mu nedařilo tolik v produktivitě a především v defenzivě. Máme na postu obránců navíc přetlak," potvrdil Holý. V tomto ročníku měl Grof na kontě z 25 utkání dvě trefy a stejný počet přihrávek.

Reklama

Související témata: