Hlavní obsah

Potvrzeno! Do Slavie se vrací hvězdný útočník, s nímž získala titul

Sešívaný dres oblékal s přestávkami dlouhých deset sezon a od příštího ročníku by ho po pěti letech mohl navléct znovu. Třiačtyřicetiletý hokejový útočník Jaroslav Bednář se se s prvoligovou Slavií, s níž před dvanácti lety získal extraligový titul, začne připravovat na novou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář by znovu mohl oblékat dres Slavie.

Článek

„Dohodli jsme se, že se s námi Jarda Bednář připraví na příští sezonu. Dále bude záležet na rozhodnutí jeho samotného, sportovního manažera (Jiřího Vebera) a trenéra našeho týmu (Martina Štrby)," uvedl pro Sport.cz v úterý večer tiskový mluvčí pražského klubu Jakub Mezlík.

Bednář za Slavii, s níž v roce 2008 vyhrál titul, naposledy nastupoval v sezoně 2014/15, po níž klub sestoupil do první ligy, kterou od té doby stále hraje.

Vicemistr světa z roku 2006 po konci u červenobílých zamířil do Hradce Králové, kde strávil tři sezony. V uplynulém ročníku pak v Mountfieldu HK působil jako sportovní manažer, v březnu s koncem základní části ale ve funkci z osobních a rodinných důvodů skončil.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Bednář v dresu Hradce Králové.

Zároveň poslední dvě sezony nastupoval s dalšími legendami českého hokeje, Janem Hlaváčem, Petrem Sýkorou a chvíli i Tomášem Rolinkem za druholigové Vrchlabí. V uplynulém ročníku za podkrkonošský tým, který od nové sezony bude stejně jako Slavia působit v první lize, zaznamenal v 32 zápasech 68 kanadských bodů za 24 gólů a 44 asistencí.

Ve Slavii se Bednář potká se svými někdejšími spoluhráči z Edenu. V klubu totiž stále působí obránce Jan Novák, minulý týden se pak z Chomutova vrátil útočník Marek Tomica.

Reklama

Související témata: