Hlavní obsah

Augusta je novým trenérem prvoligové Dukly Jihlava

JIHLAVA

Novým trenérem prvoligových hokejistů Dukly Jihlava bude Josef Augusta, který vystřídá dosavadního kouče Bedřicha Ščerbana. Jihlava je momentálně v tabulce první ligy na osmém místě a v letošním roce prohrála všechny tři zápasy.

Článek

"Vracím se ke své práci jednatele. Josef Augusta má smlouvu do konce sezony a nyní si vybere celý svůj realizační tým," řekl dnes ČTK Ščerban, který ještě dopoledne vedl naposledy trénink a současně hráčům představil nového kouče.

Dvaašedesátiletý Augusta patří k úspěšné trenérské generaci, v letech 1999 až 2001 dovedl jako asistent Ivana Hlinky a posléze hlavní trenér českou reprezentaci k třem titulům mistrů světa za sebou. V národním mužstvu skončil po olympijských hrách 2002 v Salt Lake City. S Duklou Jihlava získal devět titulů, osm jako hráč a jeden v trenérské roli.

Ščerbanovo odvolání odstartoval podle internetových stránek Dukly Jihlava zřizovatel klubu, který dostal nesprávné informace ohledně jeho činnosti. Dozorčí rada klubu situaci okamžitě prověřila.

"Ve čtvrtek jsem se sešel se zástupci dozorčí rady a na této schůzce jsem nesprávné informace pomocí dokumentů a uzavřených smluv za pouhých třicet sekund jednoznačně vyvrátil. Byl jsem totiž nařčen, že pobírám tři platy a obohacuji se. Bylo to pro mě otázkou cti, neboť chci odevzdat Dukle Jihlava, kterou považuji za stabilizovaný klub, tu nejlepší práci," uvedl Ščerban v prohlášení.

Vedle starostí o chod klubu chystá Ščerban rekonstrukci Horáckého zimního stadionu a buduje centrum přípravy pro talentovanou mládež z Vysočiny. "Trenér Augusta na jednání dozorčí rady řekl, že se ho moje nařčení nesmírně dotýká, a nabídl mi pomoc v tom, že převezme trenérskou práci a tím mi uvolní ruce pro funkci jednatele. Obě funkce pro mě znamenaly obrovské pracovní vytížení," dodal Ščerban.

Reklama