Hlavní obsah

Fanoušci Chomutova se bouří: požadují odstoupení trenéra Pešouta!

CHOMUTOV/PRAHA

Před sezónou vyhlásilo vedení prvoligového Chomutova boj o extraligu a namlsalo fanoušky příchodem velkých posil. Předváděná hra se však fanouškům nelíbí a došla jim trpělivost: "Když vy jste slepí, tak my němí," zněl vzkaz pro vedení. "Pešout ven," požadovali fanoušci odstoupení trenéra Martina Pešouta a odešli v sobotním utkání s Mostem z kotle.

Článek

"Nesouhlasíme s trenérem, který tvrdí, že se hraje dobře. Výsledky jsou tragické," uvedl dlouholetý člen fanklubu Chomutova, který nechtěl být jmenován. "Požadujeme výměnu trenéra, kterého by kluci poslouchali," tlumočil názor části chomutovských fanoušků s tím, že na změnu není nikdy pozdě. "Hráči na to mají, ale potřebují pořádného kouče," dodal.

Tým z Podkrušnohoří vstoupil do nového ročníku na výbornou, když hořkost prohry okusil až v 6. kole, předtím si například poradil s Ústeckými Lvy vysoko 6:2. "Zranilo se nám hodně klíčových hráčů, po uzdravení se musí dostat do tempa," uvedl v sobotu generální manažer Chomutova Milan Vacke mezi druhou a třetí třetinou utkání s Mostem, který Chomutovští zdolali 6:2, a jsou čtvrtí s tříbodovou ztrátou na druhé Vrchlabí.

Hráči se za trenéra postavili

"Fanoušci mají na protest právo, ale měl by fungovat čtyřúhleník vedení - trenér - hráči - fanoušci," smutnil Vacke. "Hra doma není úplně dokonalá, ale začátkem prosince jsem s hráči mluvil a pokud by byl problém v kouči, byl by už byl pan Pešout dávno pryč," ubezpečil generální manažer. "Hokejité se za něj postavili a trenér pokračuje dál," dodal.

Trenéra Pešouta chování fanoušků mrzelo, ale rovněž si uvědomuje, že mají na protest právo. "Hráčům jsem řekl, že nehrají za mne, ale za Chomutov," řekl. "Před zápasem v Berouně jsem nabídnul vedení i hráčům prostřednictvím kapitána, že odejdu, ale bylo mi vynadáno, že by to byla největší hloupost," prozradil chomutovský kouč. "Chtěl bych vzkázat fanouškům, že bez nich hrát nemůžeme."

Stále věří v postup do extraligy

"Stále věřím, že do extraligy postoupíme, pokud bych nevěřil, pak bych mužstvo nemohl trénovat," konstatoval dvaačtyřicetiletý trenér. "Po utkání jsem hráčům řekl,ať jdou fanouškům poděkovat, abych nestavil sebe mezi diváky a hráče, to by byla nejhorší věc, co by se mohla stát," myslí si Pešout, jemuž v utkání chyběl obránce Toivonen a útočník Charousek. "Charousek už je zdravý, ale působení v klubu řeší vedení," dodal.

Podporu trenérovi vyjádřili i samotní hráči. "Prostestů jsem si nevšímal," řekla posila obrany Jakub Grof. "Jsem v Chomutově chvíli a nevidím důvod na nějaké transparenty," myslí si bývalý karlovarský zadák. "Pozice trenéra je pevná, hráči i vedení za ním stojí," potvrdil vloni nejproduktivnější bek Energie (7+11). "Fanoušci se však mohou vyjádřit, jsme svobodná země," uvědomuje si Grof.

V kabině není žádný problém

V dalších zápasech však hráči věří, že fanoušci budou stát za svým týmem. "Situace se změní a fanoušci nás budou podporovat," doufá Grof. "Musíme se více soustředit a vyhrávat," přidal sedmadvacetiletý obránce a forvard Zdeněk Skořepa souhlasí. "Tým není nijak rozdělený, kluci jsou výborní a v kabině nemáme vůbec žádný problém," uvedl bývalý útočník Třince.

"Transparentu jsem si nevšiml a nebudu situaci nijak komentovat," nechal se slyšet Skořepa. "Fanoušci na to mají samozřejmě právo," uvědomuje si. "Zbylé zápasy chceme vyhrát, nic jiného pro nás neexistuje!" hlásí dvaatřicetiletý útočník, jenž má letos na svém kontě 31 kanadských bodů (9+22). "Důležité je mít pohodu a být připraveni na play-off po psychické stránce," dodal Skořepa.

Reklama

Související témata: