Hlavní obsah

Grof: Vedení Energie ztratilo zájem, tak jsem šel do Chomutova a basta

CHOMUTOV/PRAHA

V loňském extraligovém ročníku patřil Jakub Grof mezi nejlepší obránce Karlových Varů, letos se mu v barvách Energie tolik nedařilo a došlo k odchodu. Šikovného sedmadvacetiletého zadáka si vyhlédl nedaleký Chomutov. Jako krok zpět svůj podpis s prvoligovým týmem rozhodně nepovažuje. "Přestoupil jsem do špičkového klubu, který se snaží o postup do extraligy," prohlásil Grof.

Foto: Pavel Kadeřábek/www.klhchomutov.cz

Hokejový obránce Jakub Grof

Článek

"Ve Varech bylo devět beků a překvapení to nebylo, počítal jsem s tím," řekl Jakub Grof po sobotním utkání s Mostem, které domácí vyhráli 6:2. "Je to sport, jednou jste nahoře, jednou dole. Přestup do Chomutova ale za žádné „dole“ neberu," uvedl karlovarský odchovanec, jenž v loňské extraligové sezóně získal 18 kanadských bodů (7+11), v play-off přidal body čtyři (3+1).

V letošním ročníku nastoupil Grof v dresu Energie k 25 zápasům, ale střelecky se mu příliš nedařilo. Vedení Západočechů došla trpělivost a svého odchovance se zbavila. "Minulý rok mi dával důvěru trenér Venera, tento rok už to bylo jiné. Letos jsem tolik nehrál a bylo to stále horší a horší. S klubem jsme se ale rozešli v dobrém," ubezpečil.

"Žádná sláva mi do hlavy nestoupla, což mi můžou potvrdit také moji bývalý spoluhráči," myslí si Grof. "Minulý rok se mi dařilo střílet góly, vedení se rozhodlo mne prodat a myslím, že ani trenér o tom příliš nevěděl," spekuloval. "Karlovarské vedení ztratilo zájem, tak jsem šel a basta," pousmál se Grof.

Chomutovského trenéra zná velmi dobře

V chomutovském dresu stihl nastoupil k šesti zápasům, v nichž si připsal dva body za gól a přihrávku. "Ligy jsou úplně jiné. V první lize je pět až šest týmů, které předvádějí kvalitní hokej. Když se hraje se ´slabšími´ týmy, tak je hokej náročnější, musíme se do nich tlačit," ví své Grof, jenž v minulosti oblékal dres Ústí, Ostravy či Olomouce.

Sobotní derby Chomutova s Mostem provázely protesty fanoušků proti trenéru Martinu Pešoutovi. Chomutovského kouče zná Grof velmi dobře ze jeho působení u karlovarské mládeže. "Trenéra znám hodně dlouho, jeho pozice je pevná. Hráči i vedení za ním stojí," ubezpečil. "Nemůžeme se sami dostávat pod tlak kvůli fanouškům. Musí se hrát s čistou hlavou, abychom mohli dávat góly a být v klidu," uvědomuje si chomutovský bek. "Situace se změní a fanoušci nás budou dál podporovat," doufá Grof.

"Jsme na ledě, abychom hráli a nesmímě koukat, jestli fanoušci vyvěšují transparenty," prohlásil Grof, který jako největší soupeře v boji o postu do extraligy vidí Ústecké Lvy, Kometu Brno a Vrchlabí. "Ústí i Brno mají vynikající kádry a Vrchlabí bude hodně nahecované," předpokládá. "V Chomutově je mnoho výborných hráčů a klub je dobře finančně zajištěný. Budeme se snažit udělat pro postup co nejvíc," dodal.

Reklama

Související témata: