Hlavní obsah

Bednařík i Skořepa si váží návratu

Josef PešoutPrávo

Devět měsíců čekali na návrat do extraligy útočníci Lukáš Bednařík z Litvínova a Zdeněk Skořepa z Třince. V roli soupeřů se potkali ve 41. kole, tři dny předtím hráli proti sobě i při prvoligovém souboji Mostu s Chomutovem.

Foto: www.klhchomutov.cz

Útočník Chomutova Zdeněk Skořepa

Článek

Bednařík v létě zamířil z Litvínova do slovenské Nitry, ale po několika měsících sám angažmá ukončil. „Nedostával jsem peníze, teď se tím zabývají právníci,“ říká 31letý útočník, jenž pak dostal šanci v Mostu. „Začal jsem mít z hokeje zase radost. Litvínovský trenér Hübl se tam byl několikrát podívat a nabídl mi návrat do extraligy formou střídavého startu,“ přibližuje.

Obnovenou premiéru před domácím publikem proti Třinci Bednařík ozdobil gólem: „Ve čtvrtém útoku mám hlavně defenzívní úkoly, zakončení je něčím navíc. Kluci mě přijali bez problémů, kádr se od minulé sezóny téměř nezměnil. Vážím si šance, kterou jsem dostal.“

Návrat do extraligy byl pikantní

Podobně poctěn se cítí Skořepa, který je letos kmenovým hráčem Chomutova a návrat do extraligy právě na ledě Litvínova byl pro něj pikantní. „Jsem odchovancem klubu a pořád tady bydlím,“ líčí 32letý útočník, který hrál ještě v pondělí večer prvoligový duel v Havířově. „Vrátili jsme se ve čtyři hodiny ráno, dopoledne jsem jel na rozbruslení do Chomutova, až pak se vyřídil střídavý start do Třince a já se k Ocelářům přidal rovnou na zimním stadiónu.“

Příjemné pocity ale po prohře 0:5 zrovna neměl. „Domácí byli ve všech směrech lepší. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale kdybychom hráli do půlnoci, branku bychom asi nedali,“ krčí rameny Skořepa a nemá představu, jak bude kombinovat působení ve dvou týmech. „Záleží na dohodě klubů. Rád bych hrál extraligu za Třinec, ale zároveň chci pomoci Chomutovu v boji o postup do nejvyšší soutěže,“ tvrdí Skořepa.

Reklama

Související témata: