Hlavní obsah

Prvoligový Chomutov se domluvil na spolupráci s koučem Markem Sýkorou

PRAHA/CHOMUTOV

Kouč Marek Sýkora by měl pomoci hokejistům prvoligového Chomutova v roli odborného konzultanta v boji o extraligu. Šedesátiletý stratég, jenž skončil na letošním mistrovství světa dvacítek s reprezentačním výběrem na šestém místě, bude podle oficiálního vyjádření Severočechů sledovat své postřehy ze zápasu z tribuny a předávat je trenérské dvojici Pešout - Rech.

Článek

Ve hře byla rovněž varianta, že by Sýkora vytvořil s dosavadním chomutovským trenérem Martinem Pešoutem regulérní trenérskou dvojici. Vzhledem k závazkům Sýkory vůči reprezentační dvacítce nakonec tato varinta nebyla možná. "Je to jeden z hlavních důvodů," potvrdil tiskový mluvčí David Dinda v souvislosti s blížícím se únorovým turnajem dvacítek ve Finsku.

"Pan Sýkora pomůže našemu klubu v jiné pozici. Utkání bude sledovat z tribuny a své aktuální postřehy bude operativně předávat a konzultovat s trénery na střídačce,“ objasnilo vedení Chomutova krok, který je známý především z amerického fotbalu, kde má hlavní kouč k dispozici koordinátory, kteří sledují utkání z nadhledu na tribuně. "Dohoda je zatím ústní a jednalo by se o jednorázovou akci na play-off," doplnil pro Sport.cz Dinda.

Sýkora zatím spolupráci nepotvrdil. "Řekli jsem si, že se někdy sejdeme, ale zatím není nic konkrétního domluvené," uvedl pro Sport.cz Sýkora. "Možná příští týden bude vše jasné," stavěl se Sýkora ke své možné funkci vyhýbavě.

Zkušenosti a potřebný klid

Pomoci by Chomutovu měly především Sýkorovy zkušenosti. "Intenzivní diskusí mezi vedením, majiteli a trenéry jsme došli k závěru, že mnohaleté trenérské zkušenosti Marka Sýkory by se nám zejména ve vypjatých okamžicích nadcházejícího play-off mohly hodit," uvedl Dinda. "Je respektovanou a uznávanou hokejovou osobností, která by do mužstva měla vnést potřebný klid pro závěr letošní sezóny," dodal.

Sýkora by se vrátil na chomutovský stadión po osmi letech. V ročníku 2000/01 však stál na druhé straně barikády, když pomáhal k záchraně v extralize karlovarské Becherovce, s níž severočeský celek soupeřil v baráži. Západočeši se v nejvyšší soutěži udrželi. Tentokrát by Sýkora měl Chomutovu pomoci k postupu do vytoužené extraligy.

Chomutov se tři kola před základní částí nachází na čtvrtém místě s tříbodovou ztrátou na druhou Kometu Brno, dvoubodové manko mají Severočeši na třetí Vrchlabí. První místo po základní části a tím nejlepší pozici do vyřazovacích bojů si již v minulých kolech zajistil loňský účastník extraligy Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: