Hlavní obsah

Hokejisté Komety ovládli duel o druhé místo v 1. lize

BRNO

Kometa Brno si zajistila druhé místo v základní části první hokejové ligy. V pondělním přímém souboji s Chomutovem zvítězila jasně 5:0 a před posledním kolem získala před svým soupeřem tříbodový náskok. O druhé místo už Brňané nemohou přijít. I v případě bodové rovnosti pro ně hovoří čtyři vítězství ve vzájemných soubojích.

Foto: www.hc-olomouc.cz

Hokejisté Chomutova před svou brankou - ilustrační foto.

Článek

V bouřlivé atmosféře před vyprodaným hledištěm haly Rondo se domácí ujali vedení ve 13. minutě gólem Polodny v přesilovce. Zápas byl ale vyrovnaný a nebýt brněnského brankáře Hyláka, nula na straně Chomutova by dlouho nevydržela.

Ve druhé třetině ale přišla série chomutovských vyloučení a Brněnští to dokázali využít. Nejprve se v převaze pět na tři trefil Houdek, o minutu později přidal svoji druhou branku Polodna. V poslední části se Klimt prosadil dokonce ve vlastním oslabení a v závěru zpečetil výsledek Vondráček.

Kometa Brno - Chomutov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 13. a 37. Polodna, 36. Houdek, 43. Klimt, 56. Vondráček. Rozhodčí: Fraňo - Rittich, Skopal. Vyloučení: 11:12. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200.

Reklama

Související témata: