Hlavní obsah

Postoupit s Brnem do extraligy je výzva, hlásí Pucher

BRNO/PRAHA

Kádr Komety posílil před blížícím se play-off první ligy zkušený útočník Peter Pucher z Pardubic a před brněnskými fanoušky se představil hned v magnetu 45. kola proti Chomutovu. Domácí duel vyhráli jednoznačně 5:0, k výhře pomohl slovenský centr jednou asistencí. "Povedlo se nám vybojovat druhé místo, takže panuje spokojenost. Věřím, že se můj výkon postupem času bude zvedat," řekl Pucher.

Článek

"Po pátečním zápase Pardubic mi oznámil generální manažer Kusý, že se v sobotu ráno mám hlásit na tréninku v Brně," vysvětlil pro klubový web Pucher svůj překvapivý přestup na jih Moravy. "Vím, že Kometa chce postoupit do extraligy a pro mne je to obrovská výzva, abych do ní klubu pomohl," dodal slovenský forvard, s nímž do Brna přestoupil také obránce Jaroslav Koma.

Kromě nabídky z moravské metropole vábila čtyřiatřicetiletého útočníka také mužstva ze Švýcarska, ale přednost dal postupovým ambicím a blízkému dojíždění. "Bydlím ve Znojmě a mám to kousek. Dalším důvodem je, že město dobře znám," uvedl Pucher. "Dříve jsem dokonce na hokej do Ronda i chodil. Je to velké plus, protože přicházím do známého prostředí," přidal bývalý hráč Znojma a Pardubic.

Dočkal se velkého přivítání

V mužstvu Orlů působil Pucher sedm sezón a když v prosinci 2006 odcházel na východ Čech, zavládla v Pardubicích velká sláva. I po přesunu do města pod Špilberkem se dočkal velkého přivítání a očekávání fanoušků. "V Brně je více bouřlivější atmosféra než v Pardubicích, fandí se prakticky celý zápas a je to velký rachot," liboval si po pondělní výhře. "Hokejistu to správně nakopne, když diváci zpívají, bouří, je to paráda," pochvaloval si.

Zvyknout si na rozdílný styl hokeje mezi extraligou a druhou nejvyšší ligou nedělá bývalému slovenskému reprezentantovi problémy. "Nevidím v tom problém. Hraje se hodně tvrdě, více se bruslí, bojuje, ale postupem času si zvyknu," nebojí se Pucher, jehož trenér Vladimír Kýhos zařadil do formace s Romanem Vondráčkem a další posilou Radkem Dlouhým.

"Doufám, že bude tahounem týmu," očekává trenér Kýhos od Puchera, který má na svém kontě zatím dohromady 506 zápasů v základní části, v nichž zaznamenal 417 kanadských bodů za 142 gólů a 275 asistencí. V play-off přidal Pucher v 58 zápasech 31 bodů (10+21). Ve slovenském reprezentačním dresu odehrál sedm utkání na MS v Německu v roce 2001 (3+2) a šest duelů na MS ve Švédsku o rok později, kde Slováci získali zlaté medaile.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články