Hlavní obsah

Sokolovští hokejisté hledají náhradu za stadión v rekonstrukci

SOKOLOV

Hokejisté druholigového Baníku Sokolov hledají náhradní možnosti, kde trénovat. Už za pár týdnů se v Sokolově začne rekonstruovat střecha zimního stadiónu, a rok tak bude ledová plocha mimo provoz. Zajistit tréninky jinde ale bude stát milióny, ty zatím hokejový klub podle svého prezidenta Rudolfa Franciska nemá.

Článek

"U dětských družstev to můžeme zvládnout. Většina chodí do hokejových tříd, a tak můžeme zajistit tréninky dopoledne na stadionech v okolí. Horší je to ale u juniorů a dospělých včetně A-mužstva. Všechny stadiony v okolí mají odpoledne zadané pro své dlouholeté partnery," řekl ČTK k současné situaci klubu Francisko.

Jedinou šancí by podle něj bylo pronajmout si současný stadión v Karlových Varech. Extraligová Energie se bude stěhovat do nové multifunkční arény. "Tam by ale bylo třeba zajistit revize, peníze na dopravu a další náklady," uvedl Francisko.

Dohromady by klub potřeboval až několik miliónů korun navíc. Klub se proto obrátil o pomoc na sokolovskou radnici. "Situaci chápeme a nad rámec každoroční dotace na činnost jsme teď rozhodli o další dotaci ve výši 700 000 korun z rezerv. O dalších penězích můžeme ještě jednat, ale půjde maximálně o statisíce," řekl ve středu novinářům starosta Sokolova Karel Jakobec.

Že by zvýšené náklady pokryli sponzoři, je podle Franciska málo pravděpodobné. "Už loni jsme měli pokles peněz od sponzorů asi půl miliónu a nečekáme, že bychom letos dostali nějak moc navíc," řekl Francisko.

Pokud by se peníze nebo jiná řešení nenašly, znamenalo by to pro klub vážné důsledky. "Rok mimo by znamenal návrat do základní soutěže a roky práce ztracené. Hokejisté, včetně těch mladých, by odešli jinam," míní prezident klubu.

Oprava sokolovské haly byla ale podle Jakobce nutná. "Střecha je téměř v havarijním stavu. Na rekonstrukci jsme dostali 130 miliónů dotace. Město by jen těžko někdy mělo 150 milionů, aby stadion opravilo ze svého," dodal Jakobec.

Reklama

Související témata: