Hlavní obsah

Nováček z Benátek zaskočil na úvod play off první ligy Chrudim

Hokejisté Benátek zaskočili v prvním utkání osmifinále play-off první hokejové ligy favorizovanou Chrudim. Pátý tým po základní části podlehl nováčkovi soutěže 2:3 po samostatných nájezdech a v sérii na tři vítězství prohrává 0:1. Ve zbývajících zápasech se do vedení dostaly Jihlava, Hradec Králové a Havlíčkův Brod.

Článek

Chrudim začala utkání s celkem, který v dlouhodobé soutěži nasbíral o 25 bodů méně, velmi nervózně a očekávaný tlak se nekonal. V první třetině ji hosté dokonce přestříleli. Do druhého dějství vstoupila Chrudim aktivněji, vynutila si fauly Benátek a ve 25. minutě jeden z nich Malinský potrestal. Šest minut nato ovšem v početní výhodě vyrovnal Špaček. Do třetí části vstoupili opět lépe domácí a hned ve 41. minutě Malinský využil další přesilovku. Vypadalo to, že si domácí nechají vítězství ujít, ovšem po chybě dvojnásobného střelce Malinského dokázali vyrovnat. V nastavení domácí dokonce vydrželi dvojnásobné oslabení, ale stejně nakonec prohráli, když rozhodující nájezd proměnil hostující Urban.

Druhé vítězství hostujícího týmu v pondělí zaznamenal Havlíčkův Brod v Olomouci. Po bezbrankové první třetině padla první branka utkání v 37. minutě - olomoucký gólman Žigardy velmi riskantně vyjel až za kruh, kde nevyřešil situaci ideálně a jeho chybu potrestal Stromko střelou do prázdné brány. O tři minuty později zvýšil bekhendem Ondráček. V 51. minutě mohl svou dorážkou snížit Zbořil, puk se ale zastavil pár centimetrů před brankovou čarou a hostující bek ho uklidil do bezpečí. Snížit se podařilo až v poslední minutě Davídkovi při power play, první výhru v sérii si však odvezl Havlíčkův Brod.

Jihlava porazila na domácím ledě 3:1 Havířov, který vede bývalý hráč a trenér Dukly Petr Kaňkovský. Domácí měli od začátku více ze hry, ale prosadili se až na začátku druhé třetiny. Hned v její první minutě skóroval blafákem Říha a když přidal druhý gól Hodek, zdálo se být rozhodnuto. Jenže Panteři dokázali vykřesat jiskřičku naděje před koncem druhé třetiny díky Přeučilovi. Jihlavské vedení se otřásalo v základech hlavně v posledních třech minutách hry. Jistotu vítězství dal svěřencům Josefa Augusty v 59. minutě Hodek, který skóroval při power play do prázdné branky.

Jednoznačně 4:1 vyhrál svůj první zápas Hradec Králové v sérii s Kadaní. O vítězství domácí prakticky rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili tři branky. Východočeši se nenechali rozhodit ani faktem, že si v první třetině připsali málo vídané tři tresty za příliš mnoho hráčů na ledě.

Osmifinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:
Chrudim - Benátky nad Jizerou 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 25. a 41. Malinský - 31. Špaček, 55. Dušek, rozhodující sam. nájezd Urban. Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Padevět, Prchal. Vyloučení: 12:11. Využití: 2:1. Diváci: 1123. Stav série: 0:1.
Olomouc - Havlíčkův Brod 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky: 60. Davídek - 37. Stromko, 40. Ondráček. Rozhodčí: Šír, Přikryl - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 2100. Stav série: 0:1.
Hradec Králové - Kadaň 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky: 29. a 56. Koudelka, 34. Hruška, 38. Kadlec - 52. Stehlík. Rozhodčí: Fraňo - Souček, Arazimová - Špringl. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 1942. Stav série: 1:0.
Jihlava - Havířov 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: 30. a 59. Hodek, 21. Říha - 38. Přeučil. Rozhodčí: Minář, Skoupý - Novák, Klein. Vyloučení: 7:10, navíc Hodek - Novák oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1976. Stav série: 1:0.

Reklama