Hlavní obsah

Marek Sýkora: V Chomutově budu při play-off jako konzultant

PRAHA

Zkušený hokejový kouč Marek Sýkora potvrdil spolupráci s prvoligovým Chomutovem. Šedesátiletý stratég, jenž v současnosti vede reprezentační dvacítku, pomůže Severočechům v blížícím se play-off. „Podepsáno nic není, ale z našich rozhovorů s vedením vyplynula funkce konzultanta pro play-off,“ řekl Sport.cz Sýkora v telefonickém rozhovoru.

Článek

„Chystám se na operaci, takže teď je to u mne takové všelijaké,“ uvedl Sýkora pro Sport.cz. „Určitě se ale chystám na některé zápasy play-off,“ potvrdil šedesátiletý kouč, jenž v minulosti vedl například Magnitogorsk, s kterým se umístil na druhém místě v ruské lize, a pod rukama mu prošel například hvězdný forvard Jevgenij Malkin.

Již na čtvrtfinálové duely proti Jihlavě se Sýkora chystá pomoci svými zkušenostmi mladšímu trenérovi Martinu Pešoutovi. „Na Jihlavu se přijedu podívat. V play-off se hraje na víc zápasů, takže u jednoho soupeře je lepší možnost konzultace než v běžné soutěži,“ myslí si. "Z našich rozhovorů s vedením Chomutova vyplynula funkce konzultanta či oponenta Martinu Pešoutovi,“ vysvětlil s tím, že bude sedět na tribuně a po zápase si s hlavním koučem Severočechů promluví.

Další spolupráci zcela nezavrhl

Funkci poradce Sýkora ještě nezastával, ale na spolupráci se teší. „Z hlediska kolegiality to není ideální, ale Martin to chtěl. Pokud by se mnou sám nechtěl některé věci ohledně strategie prodiskutovat, tak bych do toho nešel,“ uvedl. „Nabídli mi pozici hlavního trenéra, ale nevzal jsem to, protože mám smlouvu se svazem a také kvůli zdravotním důvodům,“ objasnil.

Budoucí spolupráci na pozici hlavního kouče Sýkora zcela nezavrhl. „S rozhodnutím počkám, ale spíš ne, protože si musím vyřídit své zdravotní záležitosti. Budu o tom ale uvažovat,“ dodal zkušený trenér, o jehož služby se podle ruských médií zajímal v září loňského roku například Jágrův Omsk.

Reklama

Související témata: