Hlavní obsah

Augusta se rozčílil: Chomutov nám šel neskutečně do brankáře

CHOMUTOV

Jihlavská Dukla byla v úvodním zápase čtvrtfinálové série na ledě Chomutova více než vyrovnaným soupeřem. Hostující hokejisté sahali po senzační výhře, ale tři minuty před koncem Severočeši vyrovnali a v prodloužení urvali vítězství brankou Zdeňka Skořepy na 2:1. "Nemohu být spokojený, nehráli jsme špatně, ale měli jsme příliš vyloučených," mrzelo jihlavského kouče Josefa Augustu.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Jihlavský gólman Filip Novotný zasahuje proti chomutovské střele.

Článek

"Pokud bychom chtěli vyhrát, tak nesmíme mít devět vyloučených, to je jedna třetina a hráči jsou potom vyčerpaní," řekl Augusta po zápase. "Domácí jsme potrápili, ale nesmíme mít tolik zbytečných faulů v útočné třetině," nabádal Augusta své svěřence. "To je největší problém Jihlavy," dodal.

Bývalého reprezentačního kouče rozlítilo počínaní chomutovských útočníků v jihlavském brankovišti. "Domácí nám šli neskutečně do brankáře," stěžoval si Augusta. "Rozhodčí byli benevolentní, což se mi nelíbilo. Ve druhé třetině měl náš brankář puk pod kontrolou a dvakrát nebo třikrát do něj najeli," pokračoval. "Rozhodčí by měli gólmany v této pozici bránit," dodal.

Jak mohou obránci chránit gólmana?

Na otázku, zda by se neměli postarat o bezpečí gólmana Filipa Novotného v brankovišti zadáci Jihlavy, reagoval dvaašedesátiletý trenér podrážděně. "Jak můžou obránci chránit gólmana?" rozčílil se Augusta. "Ti jsou od toho, aby bránili," myslí si. "Náš brankář byl třikrát napadený a konec!" pokračoval nervózním tónem.

"Všechno vyplynulo ze hry a nebyl v tom žádný úmysl, pokaždé byl puk ve hře," řekl střelec vítězné trefy Zdeněk Skořepa. "Ze začátku jsme nebyli v tempu, ale postupně jsme se do utkání dostali," ulevilo se Skořepovi. "Jejich gólman chytal výborně a dlouho jsme na něho nemohli najít recept," vysekl poklonu sedmnáctiletému strážci svatyně, jenž čelil 58 střelám.

Reklama

Související témata: