Hlavní obsah

Vítězstvím jsme se uklidnili, hlásí brněnský navrátilec Dlouhý

BRNO/PRAHA

Kometa Brno nezaváhala a do prvního utkání čtvrtfinále proti Olomouci vstoupila výhrou 4:1. Na jednogólové vedení z první třetiny navázali domácí třemi brankami ve druhém dějství a bylo po zápase. Vyprodaná hala mohla slavit úspěšné vkročení do play-off. "Nepotřebujeme zlepšit nic. Play-off se nehraje na krásu, ale pro účel vyhrát. A to jsme splnili," řekl asistent Viktor Lukeš.

Foto: Ivo Dostál/www.hc-kometa.cz

Hokejisté Komety zdolali v úvodním utkání play-off Olomouc.

Článek

"První třetina byla poznamenána nervozitou, která pramenila z těch čtrnácti dnů, kdy jsme na rozdíl od Olomouce nehráli," řekl na stránkách Komety asistent trenéra Viktor Lukeš. "Pokud nikdo neonemocní, budeme zastávat heslo, že vítězná sestava se nemění," uznámil Lukeš.

Domácí šli do vedení již v osmé minutě zásluhou Zubíčka, ve druhé části přidali góly Dlouhý, Černý a Houdek. "Do série jsme vstoupili dobře. Vyhráli jsme úvodní domácí zápas a uklidnili se," uvedl útočník Komety Radek Dlouhý. "První krok jsme zvládli, ale bude to dlouhá série," myslí si sedmadvacetiletý odchovanec Slavie Praha.

"Lidi jsou tu opravdu neskuteční, ta atmosféra je úžasná," liboval si Dlouhý. "Diváci jsou naším šestým hráčem a opět se to potvrdilo. Takovou podporu nám můžou závidět úplně všichni,“ nezapomněl pochválit brněnské fanoušky, kteří vyprodali halu Rondo.

Do čtvrtečního duelu by chtěla Olomouc zlepšit všechno. "Důslednost, důraz ve všech činnostech, větší pohyb. Tedy to, co nám chybělo," uvedl hostují kouč Petr Vlk. "Jedno prohrané vhazování v první třetině a několik nedůsledností okolo naší branky nás stály obdržené góly,“ mrzelo lodivoda Kohoutů.

Reklama

Související témata: