Hlavní obsah

Ústí, Chomutov a Brno mají postup na dosah

PRAHA

Hokejisty Ústí nad Labem, Chomutova a Komety Brno dělí jen jedno vítězství od postupu do semifinále první ligy. Všechny tři týmy splnily roli favorita i ve třetím čtvrtfinálovém utkání na ledě soupeřů. Druhé vítězství si v sérii na čtyři výhry připsal Hradec Králové, který v neděli porazil doma Vrchlabí 4:3. I další dva zápasy skončily pouze jednobrankovým rozdílem. Jen Kometa zvítězila v Olomouci 4:2. Čtvrté zápasy se hrají v pondělí.

Foto: Michal Eger/www.hc-kometa.cz

Radost hokejistů Komety Brno

Článek

Brňany zvyklé na vysoké návštěvy v hale Rondo přivítala na Hané podobná kulisa: 6500 diváků na vyprodaném stadiónu. Domácí v této atmosféře na soupeře od začátku vlétli a v 5. minutě dal Mikšan v přesilovce úvodní gól. Brno však vzápětí vyrovnalo po velké chybě olomoucké obrany a ještě v první třetině Brabenec v početní výhodě skóre otočil.

Brno se ubránilo

Ve druhé části vyrovnal střelou mezi Hylákovy betony Řípa, ale Brno díky další chybě Olomouce ve středním pásmu odskočilo po samostatném úniku Klimta. Ve třetí třetině se domácí snažili o vyrovnání, v 51. minutě ve vlastním oslabení nastřelil Zbořil horní tyčku. Tlak Olomouce vyvrcholil pět minut před sirénou, když Klimt a Kántor dostali tresty za zdržování. Olomouc hrála minutu přesilovku pět na tři, Brno se však ubránilo a v 60. minutě zpečetilo vítězství střelou do prázdné branky.

Jihlava šla v duelu s Chomutovem do vedení, ale hosté vyrovnali v 37. minutě gólem v oslabení, když je rozhodčí nechali hrát chvíli v pěti. "Stálo nás to zápas," rozčiloval se po utkání kapitán Dukly Oldřich Bakus. Hostující trenér Martin Pešout považoval gól za regulérní. "Nikdo z obránců, kteří skočili na led, se nedotkl puku," vysvětloval.

Fanoušci se pustili do rozhodčích

Severočeši poté získali náskok 3:1, který ještě Jihlava dokázala smazat. Na Bombicovu přesnou střelu od modré čáry už ale Dukla v závěru odpovědět nedokázala. Na konci zápasu se strhla hromadná bitka na ledě a po závěrečné siréně se rozzlobení domácí fanoušci pustili do rozhodčích, které zahnali zpátky na led. Sudí se pak nedostali do své kabiny a museli počkat v šatně Dukly.

Benátky padly s Ústím až po velkém boji. Domácí zasáhla před zápasem početná marodka a do hry bylo připraveno pouze pět zdravých obránců a deset útočníků. Skóre otevřel přesnou střelou do horního růžku ústecký Sklenička a obránce Klobouček přesnou ranou od modré čáry zvýšil na 2:0. Do konce druhé třetiny ještě ze samostatného úniku snížil Hruška. Ve třetí třetině v přesilové hře dokonce Kopic vyrovnal. Vítěznou branku dal mladý útočník Hanzl.

Olomouc - Kometa Brno 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 5. Mikšan, 26. Řípa - 6. Polodna, 17. Brabenec, 32. Klimt, 60. Dlouhý. Rozhodčí: Blecha, Přikryl - Skopal, Rittich. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 6500. Stav série: 0:3.
Benátky nad Jizerou - Ústí nad Labem 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky: 30. Hruška, 44. Kopic - 22. Sklenička, 29. Klobouček, 46. Hanzl. Rozhodčí: Ondřej, Dvořák - Jindra, M. Jílek. Vyloučení: 10:7, navíc Klobouček (Ústí) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 1231. Stav série: 0:3.
Jihlava - Chomutov 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Branky: 23. Bezděk, 44. Hodek, 49. Bakus - 37. Hlinka, 42. Mikšovic, 42. Domin, 53. Bombic. Rozhodčí: Trombík, Kočí - Barteček, Koliba. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3015. Stav série: 0:3.
Hradec Králové - Vrchlabí 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky: 3. M. Filip, 29. Kadlec, 33. Zápotočný, 35. Hendrich - 6. Gengel, 40. Matějíček, 53. Látal. Rozhodčí: Lacina, Souček - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:9, navíc Zápotočný 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4623. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: