Hlavní obsah

Ústečtí hokejisté deklasovali Benátky 9:3 a jsou v semifinále

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem postoupili do semifinále první ligy. V pátém zápase čtvrtfinálové série se oklepali z předchozího nezdaru a na domácím ledě jasně přehráli Benátky nad Jizerou 9:3. Severočeši tak doplnili v semifinále Chomutov a Kometu Brno. Ty se utkají spolu, soupeřem ústeckého Slovanu bude vítěz série mezi Vrchlabím a Hradcem Králové. Vrchlabí dnes po domácím vítězství 4:2 snížilo stav série na 2:3, šestý zápas se hraje v sobotu v Hradci.

Článek

Ústečtí vedli nad Benátkami už na konci druhé minuty po střele Heřmana. Pak se dvakrát vyznamenal hostující brankář Stejskal, ale na začátku 12. minuty ho podruhé překonal domácí mladík Hanzl, který se střelecky prosadil i o tři minuty později. Benátky poprvé vážněji ohrozily ústeckého brankáře Salfického až v 18. minutě. Těsně před koncem první třetiny využil Špirko ústeckou přesilovku a zvýšil na 4:0.

Po přestávce nastoupil do branky hostů Micka, ale ústeckému brankostroji nezabránil. Další góly vstřelili domácí Heřman a Šagát, teprve poté snížil Kazatel po rychlém brejku na 6:1, ale Ústí vrátil šestibrankový náskok Sklenička a v 35. minutě přidal Heřman svůj třetí střelecký zápis. Poslední třetinu pak sice vyhráli Středočeši, tím ale pouze zkorigovali vysokou porážku při rozloučení se sezonou.

Ve vypjatém utkání ve Vrchlabí se z výhry a prodloužení čtvrtfinálové série radovali domácí hokejisté. Do vedení šli v 12. minutě, když Matějíček prostřelil Koutského, v druhé třetině pak přidali další branky Lukáč s Chatrnúchem a zdálo se být rozhodnuto. Hradečtí ale vyměnili brankáře a snažili se nepříznivý stav zvrátit.

V 39. minutě skóroval Kadlec, poté co dosud neomylný Šindelář udělal chybu a nahozený puk mu propadl do branky. V třetí třetině se Filipovi podařilo snížit na 2:3, poslední gól zápasu však vstřelil v 53. minutě vrchlabský Pajič. Z hromadné bitky si pak odneslo pět hráčů trest do konce utkání, hradecký Zápotočný dostal za opuštění trestné lavice trest ve hře a nesmí nastoupit v sobotním duelu.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy - 5. zápasy:
Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 9:3 (4:0, 4:1, 1:2)
Branky: 2., 22. a 35. Heřman, 12. a 15. Hanzl, 23. a 45. Šagát, 20. Špirko, 28. Sklenička - 25. Kazatel, 42. Konečný, 57. Skořepa. Rozhodčí: Smitka, R. Svoboda - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:9, navíc Hovorka - M. Pabiška oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 3653. Konečný stav série: 4:1.
Vrchlabí - Hradec Králové 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 12. Matějíček, 26. Lukáč, 32. Chatrnúch, 53. Pajič - 39. Kadlec, 45. Filip. Rozhodčí: Souček, Lacina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 11:9, navíc Gengel, Štrach, Kříž - Hendrich, Zápotočný všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1972 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Reklama