Hlavní obsah

Kometa i Ústí vyrovnaly v semifinále na 2:2 na zápasy

CHOMUTOV/HRADEC KRÁLOVÉ

Semifinálové série v první hokejové lize jsou po úterních zápasech vyrovnané 2:2. Zatímco Kometa Brno zvítězila na ledě Chomutova jednoznačně 6:2, Ústí nad Labem vyhrálo v Hradci Králové těsně 2:1. Páté zápasy se hrají v pátek.

Článek

Chomutov nedokázal navázat na přesvědčivé pondělní vítězství a už po dvou třetinách prohrával 1:6. Počtvrté v sérii vyšel vstup do zápasu lépe domácím - v deváté minutě prostřelil Hyláka Skořepa. Už o minutu později ale přesnou ranou k tyči vyrovnal Pucher. Od té chvíle začala Kometa přebírat otěže a Lhotský s Křetínským v závěru třetiny dokonali obrat.

Další gól přidal ve 25. minutě Sedlák dokonce v oslabení. Domácí dostali šanci v polovině utkání, kdy hráli minutu a čtvrt přesilovku pět na tři, ale naložili s ní bídně. Jak se využívá výhoda dvou hráčů ukázala Kometa, když se trefil Brabenec a v pokračující klasické přesilovce Kostourek zvýšil už na rozdíl pěti branek.

Vzruch přinesl úvod třetí třetiny, kdy Květoň snížil. Pak se dění na ledě zvrhlo v množství potyček a trestná lavice byla stále obsazená. Skóre už se však nezměnilo.

V Hradci se přišla podívat na důležitý souboj rekordní návštěva sezony 5135 diváků, ale zopakování pondělního úspěchu se nedočkali. Všechny tři góly padly v přesilovkách. Ústí se dostalo do vedení, když dlouhou početní výhodu využil Heřman. Východočeši zásluhou Volrába vyrovnali ještě do přestávky. Rozhodnutí přišlo ve 36. minutě, kdy Heřman v závěru přesilovky přihrál volnému Špirkovi, jenž zblízka překonal Salfického.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápasy:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky: 18. Volráb - 10. Heřman, 36. Špirko. Rozhodčí: Svoboda, Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:8, navíc Lesák (Hradec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5135. Stav série: 2:2.
Chomutov - Kometa Brno 2:6 (1:3, 0:3, 1:0)
Branky: 9. Skořepa, 42. Květoň - 10. Pucher, 16. Lhotský, 18. Křetínský, 26. Sedlák, 39. Brabenec, 40. Kostourek. Rozhodčí: Hrubý, Hribík - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 16:13, navíc Nikolov 10 min., Pulpan 5 min. a do konce utkání - Haluza (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4768. Stav série: 2:2.

Reklama