Hlavní obsah

Chomutov a Ústí mají na dosah finále první ligy

BRNO/ÚSTÍ NAD LABEM

Kometa Brno nevyužila v pátém semifinále play-off první ligy domácího prostředí a podlehla Chomutovu 1:4. V sérii prohrává 2:3 na zápasy a jejich soupeř může rozhodnout v neděli na vlastním ledě. Ve druhém semifinále se favorizované Ústí nad Labem poprvé dostalo do vedení v sérii díky vítězství 3:1 nad Hradcem Králové a v neděli se pokusí vybojovat postup na východě Čech.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost Stanislava Mikšovice z Chomutova po gólu do brněnské branky

Článek

Chomutov rozhodl před vyprodanou brněnskou halou Rondo v rozmezí necelých čtyř minut druhé třetiny, kdy skórovali Pulpán a po něm v přesilovce Jíra. V závěru hosté zasadili soupeři další dvě rány.

V 57. minutě doklepl po ostřelování brněnské branky puk do sítě Eiselt a v poslední minutě při power play Komety poslal kotouč do opuštěné klece Hlinka. O čtrnáct sekund později už jen korigoval výsledek Klimt.

Ústí dvoubrankové vedení udrželo

Ústecké dostal před 5452 diváky po sedmi minutách do vedení Heřman, ale hosté se nevzdali a na začátku druhé třetiny Roubík v přesilovce při Křížově trestu vyrovnal. Domácí po inkasovaném gólu zvýšili pohyb i důraz a brzy odskočili na dvoubrankový rozdíl. Nejprve ideální spolupráci s Pazourkem zakončil Janků a poté Zemanovu dělovku od modré usměrnil tečí do sítě Dragoun. Hradec se pak ubránil oslabení tří proti pěti.

Taktickou hrou si pak Severočeši výsledek hlídali. „Důležité bylo, že jsme dokázali rychle odpovědět na vyrovnání soupeře. Byli jsme důslednější v koncovce i v obraně,“ těšil se trenér vítězů Miloš Hořava. „V závěru jsme už neměli síly na obrat, ale sérii ještě nevzdáváme. V neděli se pokusíme doma vyhrát,“ pravil hradecký kouč Pavel Pazourek.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 5. zápasy:
Ústí nad Labem - Hradec Králové 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Heřman, 25. Janků, 28. Dragoun - 23. Roubík. Rozhodčí: Jílek, Jebavý - Sichrovský, Rozlílek. Vyloučení: 8:4, navíc Kadlec (Hradec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5452. Stav série: 3:2.
Kometa Brno - Chomutov 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 60. Klimt - 22. Pulpán, 25. Jíra, 57. Eiselt, 60. Hlinka. Rozhodčí: Lacina, Souček - Padevět, T. Prchal. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články