Hlavní obsah

Ústeckým hokejistům schází k postupu do finále první ligy poslední krok

Josef PešoutPrávo

Favorit první hokejové ligy z Ústí nad Labem je poslední krok od postupu do finále soutěže. V semifinálové sérii vedou Ústečtí Lvi nad Hradcem Králové 3:2 a věří, že v neděli nebo maximálně v úterý dovrší svou snahu potřebným čtvrtým vítězstvím.

Foto: HC Slovan Ústečtí Lvi/Miroslav Rosendorf

Radost hokejisté Ústí nad Labem - ilustrační foto

Článek

Už pět gólů vstřelil v prvoligovém play-off ústecký útočník Jan Heřman, který se třikrát prosadil ve čtvrtfinále proti Benátkám nad Jizerou a zatím dvakrát pokořil hradeckého brankáře. Svou trefou v pátém semifinálovém duelu nasměroval Severočechy k vítězství 3:1.

„Výborně to udělal Pavel Janků, který objel branku a našel mě mezi kruhy. Vystřelil jsem z otočky po ledě a naštěstí to tam spadlo,“ líčil forvard. „V play-off se cítím dobře. Ukazuje se, že jsme měli kvalitní letní přípravu. V semifinále jsme začali hrát hokej jako v základní části. Vycházíme z obrany a chodíme do protiútoků. Takový projev by měl na Hradec platit. Už se těšíme na nedělní zápas. Věřím, že to tam zvládneme a sérii ukončíme venku,“ mínil Heřman.

Jak týmu chybí Martin Šagát, který laboruje se zraněným okem? „Já osobně ho postrádám hodně, protože sedíme vedle sebe v kabině. Je to vynikající hokejista i parťák do kolektivu. Snad se ještě v této sezóně vrátí na led,“ zdůraznil produktivní útočník.

Janků: Na Hradci by se teď mohla projevit únava

Ve svých čtyřiceti letech je oporou Ústeckých Lvů také Pavel Janků, který v pátém utkání vstřelil klíčový druhý gól svého týmu. „Po přihrávce od Davida Pazourka jsem měl před sebou úplně prázdnou branku, což se v play-off málokdy stává. Byla to chybička Hradce, který ale jinak hraje bojovně a moc prostoru nám neposkytuje,“ líčil matador. „Vedení 3:2 v sérii nám dává výhodu, ale v šestém zápase se musíme vyvarovat zbytečných vyloučeních. Na Hradci by se mohla projevit únava, protože hraje už třetí kolo play-off a nastupuje jen se třemi pětkami,“ uvažoval Janků.

„Únava narůstá, ale ještě to nebalíme. Už dvakrát jsme Ústí porazili a v žádném z odehraných utkání jsme nebyli vysloveně slabší. I před pátým zápasem jsme si věřili, jinak bychom do Ústí ani nemuseli jezdit,“ tvrdil hradecký kapitán Jaroslav Roubík, který byl v pátečním střetnutí také jediným střelcem Východočechů. „Prosadit se střelecky je hodně těžké. Mužstva jsou vyrovnaná a je to taktická bitva. Teď zmobilizujeme síly na nedělní domácí utkání. Jistě nás podpoří i diváci a rozhodně kůži lacino neprodáme,“ dodal Roubík.

Reklama

Související témata: