Hlavní obsah

Hokejisté Ústí jsou ve finále, Kometa si vynutila sedmý zápas

HRADEC KRÁLOVÉ/CHOMUTOV

Hokejisté Ústí nad Labem se probojovali do finále první ligy. V šestém semifinálovém zápase v neděli vítěz základní části vyhrál na ledě Hradce Králové 6:4. Hokejisté Komety Brno vítězstvím 2:1 po samostatných nájezdech v šestém semifinále play off první ligy v Chomutově vyrovnali stav série na 3:3 a vynutili si sedmý rozhodující zápas na svém ledě.

Foto: HC Slovan Ústečtí Lvi/Miroslav Rosendorf

Hokejisté Ústí nad Labem oslavují jednu z branek. Ilustrační foto.

Článek

Před  vyprodaným chomutovským stadiónem (6 000 diváků) začali hosté z Brna aktivně a po devíti minutách je dostal do vedení Klimt. Nedlouho před koncem druhé třetiny D. Květoň vyrovnal. A jelikož domácí v dramatické koncovce třetí části neproměnili přesilovku, dospěl zápas do prodloužení.

V něm hosty podržel brankář Hylák, který dominoval i při samostatných nájezdech. Chytil střely Mikšovice, Květoně i Skořepy. O vítězství Brna nakonec rozhodl obránce Kántor. „Když jsme se ubránili v prodloužení, věřil jsem, že to zvládneme. Hylák byl vynikající,“ těšil se trenér vítězů Vladimír Kýhos. „Doplatili jsme na neproměňování šancí, ale naděje na postup jsou stále otevřené,“ uvedl chomutovský trenér Martin Pešout.

Napínavý průběh měl také zápas v Hradci, kde domácí vedli 2:0, ale soupeř čtyřmi góly za sebou skóre otočil. Východočechům se povedlo deset minut před koncem snížit na rozdíl jedné branky, když na Mikulíkův gól odpověděl po 43 sekundách Roubík. V závěru zkusil domácí tým při power play vyrovnat, ale výhru Ústí zpečetil střelou do prázdné branky Heřman.

Semifinále play off první hokejové ligy - 6. zápasy:
Chomutov - Kometa Brno 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 38. Květoň - 9. Klimt, rozhodující nájezd Kántor. Rozhodčí: Lacina, Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 2:4, navíc Mikšovic (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 6000 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
Hradec Králové - Ústí nad Labem 4:6 (1:0, 1:3, 2:3)
Branky: 7. a 46. Hruška, 23. Polák, 50. Roubík - 27. Pojkar, 39. Macháček, 40. Janků, 43. Pazourek, 50. Mikulík, 60. Heřman. Rozhodčí: Jeřábek, Jebavý - Padevět, Prchal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 4123. Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články