Hlavní obsah

Hokejisté Komety Brno zdolali Chomutov 3:0 a postoupili do finále

BRNO

Hokejisté Komety Brno porazili v rozhodujícím sedmém semifinále play-off první ligy Chomutov 3:0, celou sérii vyhráli na zápasy 4:3 a postoupili do finále, kde bude od pátku jejich soupeřem Ústí nad Labem. O výsledku neúprosné bitvy před vyprodaným hledištěm dnes rozhodla lepší střelecká produktivita Brňanů. Už v 7. minutě vstřelil vedoucí branku Korhoň, čtyři minuty před koncem přidal druhý gól Brabenec a v předposlední minutě zpečetil postup Korhoň.

Článek

I když měla Kometa v utkání územní převahu a vypracovala si spoustu střeleckých šancí, v koncovce se Brňané často neprosadili přes pozorně chytajícího brankáře Hanuljaka. V první třetině neproměnili vyložené šance Brabenec s Pucherem, na druhé straně Kometu podržel brankář Hylák.

V druhém dějství vyšel střelecky naprázdno v gólové šanci obránce Morava. Chomutov propásl v této části zápasu možnost vyrovnat při třech přesilových hrách. V početní výhodě se hosté nedostali přes agresivně hrající brněnskou obranu do šance.

Před vyprodanou halou Kometa v poslední třetině místo bránění jednobrankového náskoku vsadila na důraznou nátlakovou hru. Hosté se na dlouhé minuty nedostali z vlastního obranného pásma a v kritických momentech podržel svůj tým opět brankář Hanuljak. Ten kapituloval až v 56. minutě, kdy se podařilo po opakované střele Brabencovi skórovat.

V závěru ještě Chomutov vyzkoušel hru bez brankáře, snaha o zvrat mu ale nevyšla. Po chybě hostujících obránců vypíchl kotouč Korhoň, který pohodlně zakončil sólový útok střelou do opuštěné branky a na pracně vybojovaný postup Komety dal definitivní pojistku.

"Byl to souboj nervů. Ocenil bych v nádherné kulise nesmírnou bojovnost našich hráčů, která nám pomohla ve vyrovnaném souboji k zaslouženému vítězství," uvedl po utkání trenér Komety Vladimír Kýhos.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 7. zápas:
Kometa Brno - Chomutov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 7. a 59. Korhoň, 56. Brabenec. Rozhodčí: Šír, Lacina - Padevět, Prchal. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: