Hlavní obsah

Ústecký manažer Kysela: Doma chceme dvakrát vyhrát

Josef PešoutPrávo

V pátek začne v Ústí nad Labem finálová série první hokejové ligy mezi domácími Ústeckými Lvy a Kometou Brno. Potkávají se dva nejlepší kluby po základní části soutěže. O situaci v ústeckém Slovanu hovořil generální manažer klubu Robert Kysela.

Foto: Josef Pešout, Právo

Generální manažer hokejistů Ústí nad Labem Robert Kysela

Článek

Jaký máte cíl pro úvodní dva zápasy na domácím ledě?

Po semifinálovém postupu přes Hradec Králové, který nám kladl houževnatý odpor, můžeme jít do finále v naprostém klidu. Samozřejmě by bylo nejlepší doma dvakrát vyhrát a potvrdit tak pozici vítěze základní části. Hlavně chceme předvést výborný hokej a potěšit diváky.

Co soudíte o brněnském soupeři?

Víme, že Kometa si vzhledem k investicím do kádru klade nejvyšší mety a touží po extralize. Má ve svých řadách několik špičkových hráčů, kteří by byli ozdobou i v nejvyšší soutěži. Dokonce si myslím, že je mírným favoritem finálové série. Ale zároveň věřím našemu mužstvu.

Získali jste na poslední chvíli posily?

Už dříve jsme dohodli, že v případě vypadnutí Litvínova z extraligového play-off  k nám přijde dvacetiletý obránce Karel Kubát. Letos odehrál pětapadesát zápasů v extralize, vstřelil šest gólů a připsal si sedm asistencí. Je to šikovný a ve svém mladém věku už zkušený bek, který by nám mohl pomoci při případné absenci jiných obránců. Andrej Novotný s Martinem Tůmou čtrnáct dní netrénovali kvůli zdravotním problémům.

Jaký je o zápasy v Ústí zájem?

Hlad po lístcích byl obrovský. V pátek i v sobotu bude vyprodáno. Asi desetiprocentní kvótu hlediště obsadí brněnští fanoušci, ale spoléháme na podporu ústeckých příznivců.

Jak vnímáte fakt, že po prvních dvou utkáních je pouze den volna na přesun a hned v pondělí a v úterý série pokračuje v Brně?

Během vlastní hráčské kariéry v Litvínově a na Kladně jsem skoro za dvacet let v extralize nezažil, aby mezi zápasy v play off byla tak krátká přestávka. Nedá se ale nic jiného dělat, než se s tím smířit. Rozhodnutí svazu respektujeme.

Reklama