Hlavní obsah

Brabenec: V Chomutově jsme se klepali, teď je před námi další kus cesty

BRNO

Kometa Brno přešla v semifinále první ligy přes Chomutov 4:3 na zápasy a ve finále ji čeká vítěz základní části Ústí nad Labem. Přestože byl tým z moravské metropole v šestém utkání na severu Čech kousek od vyřazení, duel zvládl a po úterní výhře 3:0 se může těšit na finále. "V Chomutově jsme šestý zápas uhráli srdíčkem, ale náš cíl je někde trochu jinde," řekl brněnský forvard Kamil Brabenec.

Článek

Kometa by ráda doletěla až do extraligy. Cesta je však dlouhá a v cestě stojí Brnu další soupeř ze severních Čech - Ústí nad Labem. "Za výhrou jsme šli zodpovědně a poctivě a zasloužili jsme si vyhrát," vrátil se na oficiálních klubových stránkách Komety útočník Kamil Brabenec k semifinále. "V Chomutově už jsme se docela klepali, tam jsme to ubojovali srdíčkem," oddechl si Brabenec po premiérovém postupu Brna do finále v novodobé historii klubu.

"Obrovská úleva, obrovské štěstí. Doufám však, že kus cesty je ještě před námi," přeje si nejproduktivnější hráč Komety v play-off. "V Chomutově už jsme se docela klepali, tam jsme to ubojovali srdíčkem," liboval si Brabenec, jenž v play-off zatím čtyři góly dal a na pět nahrál. "Byli jsme o chloupek šťastnější a bojovnější," těšilo brněnského rodáka po rozhodující úterní bitvě, kterou Kometa doma zvládla 3:0.

Chomutov litoval promarněného mečbolu

Hokejisté Chomutova litovali, že sérii neukončili na domácím ledě v šestém utkání. "Největší chyba byla, že jsme nevyužili domácí mečbol," smutnil na oficiálních stránkách chomutovského klubu kapitán Miroslav Hlinka. "Zklamání je obrovské. Je třeba si vše rozebrat v hlavě, vydýchat to a s čerstvou hlavou se pustit do další práce," dodal slovenský útočník.

"Jak měla Kometa navrch v úterý, tak jsme hráli my v šestém zápase, ale branky jsme nedali. Brno bylo šťastnější," mrzelo nejproduktivnějšího hráče Severočechů ve vyřazovacích bojích Zdeňka Skořepu. "V Brně pracovaly emoce, ale domácí měli lepší pohyb," uznal Skořepa, jenž v play-off získal 13 bodů (6+7). "Narazili jsme na fantastického soupeře a hrál se parádní hokej," dodal Hlinka. "Postoupit mohl jen jeden," doplnil kouč poražených semifinalistů Martin Pešout.

Brňané tedy vyzvou ve finále první ligy Ústecké Lvy, kteří vyhráli základní část, a sérii tedy začne na jejich ledě v pátek a v sobotu. "Je před námi nový soupeř a doufám, že to dobře dopadne," hlásí brněnský forvard Brabenec. "Určitě letos Kometa překročila svůj stín," míní útočník Komety Lubomír Korhoň.

Herní plán je postaven proti vítězi první ligy

Korhoň věří, že cesta Komety neskončí pouze ve finále první ligy. "Doufám, že svůj stín Kometa překročí ještě více. Na finále si věříme. Osobně jsem přišel s tím, že bych chtěl jít do baráže," prohlásil Korhoň. "Ústí má spoustu zkušených hráčů, bude to nesmírně těžká série," uvědomuje si třicetiletý forvard před pátečním duelem na ledě Slovanu. "Moc slavit nebudeme, je to jen druhý díl skládačky," přidal trenér Komety Vladimír Kýhos a postěžoval si na herní plán, který je podle něj postaven proti vítězi první ligy.

"Zápasy play-off se už tak hrají poměrně rychle za sebou, a ve finále navíc nepochopitelně nejsou mezi prvními dvěma dvojicemi utkání klasické dva dny pauzy, ale jen jeden. Je to namířené proti první lize, ale my s tím nemůžeme nic dělat,“ litoval Kýhos. "Kondici však máme dobrou," dodal.

Reklama

Související témata: