Hlavní obsah

VIDEO: Hokejisté Ústí doma zdolali Kometu a jsou krok od baráže

ÚSTÍ NAD LABEM

Jediná výhra dělí hokejisty Ústí nad Labem od postupu do baráže o extraligu. Dramatickou čtvrteční bitvu v pátém finálovém utkání prvoligového play-off s Kometou Brno rozhodli ve svůj prospěch a po vítězství 3:1 se ujali vedení v sérii 3:2 na zápasy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólová radost hokejistů Ústí nad Labem.

Článek
Fotogalerie

„Měli jsme větší vůli po úspěchu. Trpělivě jsme čekali na šance a při zakončení se k nám přiklonilo i štěstí. Jsem spokojen i s defenzivním projevem, tým podržel brankář Salfický,“ konstatoval ústecký trenér Miloš Hořava.

Čtyřiadvacet vteřin před první přestávkou po zákroku Kántora opustil led domácí útočník Heřman na nosítkách a s otřesem mozku byl převezen do nemocnice. „Byl to likvidační faul na hlavu. Kluci se ale v kabině semkli a bojovali i za zraněného spoluhráče,“ tvrdil Hořava.

„Trest ve hře a vyloučení do konce zápasu jsou přísné, stačila by čtyřminutová penalizace. Kántorovo odstoupení bylo velkým oslabením,“ uvedl brněnský asistent Viktor Lukeš.

Ústečtí pětiminutovou přesilovku nevyužili, ale nedlouho po jejím skončení Hylák v brněnské brance poprvé kapituloval. Poté byl v jasné šanci Zubíčkem faulován Špirko a sám proměnil trestné střílení. Domácí nevyvedlo z koncentrace ani brněnské snížení. „Ve třetí třetině jsme ale jen třikrát vystřelili na branku a nedostali jsme se k závěrečnému tlaku,“ dodal Lukeš. Šestý finálový zápas bude na pořadu v sobotu v Brně.

Finále play-off první hokejové ligy - 5. zápas
Ústí nad Labem - Kometa Brno 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Hovorka (Janků), 32. Špirko z trestného střílení, 51. Janků (Hanzl) - 47. Pucher (Svačina). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Skopal, Rittich. Vyloučení: 3:3, navíc Kántor (Kometa) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6320. Stav série: 3:2.
Ústí nad Labem: Salfický - Kříž, Pojkar, Němeček, Macháček, Klobouček, Zeman, Kubát - Čaloun, Špirko, Heřman (21. Havlíček) - Hovorka, Mikulík, Sklenička - Janků, Hanzl, Pazourek - V. Novák, Dragoun, S. Procházka. Trenéři: Hořava a Votruba.
Brno: Hylák - Lhotský, Kántor, Morava, David, Koma, Křetínský, Zubíček, Kempný - Svačina, Pucher, Brabenec - Sedlák, Liščák, Klimt - Vondráček, Barus, Dlouhý - Haluza, Kostourek, Polodna. Trenéři: Kýhos a Lukeš.

Reklama