Hlavní obsah

Ústecký Čaloun: Bojovali jsme i za Heřmana

Poprvé do finále první hokejové ligy zasáhl až v pátém zápase série play-off ústecký útočník Jan Čaloun, který se zotavil ze střevní chřipky. A hned v roli kapitána přivedl ve čtvrtek severočeský tým k vítězství 3:1, po němž Ústí vede v seriálu 3:2 na zápasy.

Článek

Jaké to bylo utkání?

Je fantastické, že jsme vyhráli. Série je naprosto vyrovnaná. Oba celky využívají domácí prostředí. Po dvou prohrách v Brně jsme doma zase zabrali. Po viróze jsem ztratil síly, ale fyzicky jsem to snad zvládl. Navíc se nám zranili dva hráči.

Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte?

Od pondělí jsem trénoval se skupinou kluků, kteří neodjeli do Brna. O tom, že mě trenér nominuje, jsem se dozvěděl po návratu mužstva z Moravy.

Vypadalo to, že ústecký tým paradoxně nastartovalo odstoupení zraněného útočníka Heřmana...

Zpočátku se zdálo, že jsme trochu zakřiknutí. Ale postupně jsme se rozehráli. Možná na tom něco bude, že nás motivovala ta nešťastná událost s Honzou Heřmanem. V kabině padly hlasy, že jdeme do zápasu i za Heřmiho.

Báli jste se o něj?

První zprávy byly hrozivé. Rozbitá hlava a šití. Ale já jsem ten Kántorův zákrok neviděl, protože jsem byl k němu zády. Ale když jsem k Heřmanovi přijel, nevypadal vůbec dobře.

Co zápas rozhodlo?

Řekl bych, že naše větší vůle. Play off je dlouhé. Ale myslím, že jsme víc chtěli vyhrát. Bojovali jsme o každý metr ledu.

Proč jste nejel trestné střílení?

Byl jsem určený na penaltu, ale nechtěl jsem jí jet. Brněnský brankář Hylák mě zná z Pardubic, kde jsem na něj dva roky jezdil denně blafáky. Nevím, co bych na něj vymýšlel. Proto bylo lepší rozhodnutí, že na trestné střílení šel Rasťa Špirko - a proměnil.

Jak se chystáte na další bitvu v Brně?

Rádi bychom zažitou praxi finále, že doma vyhrává pořádající mužstvo, v sobotu protrhli v Brně. Pojedeme tam ale s pokorou, protože Kometa má výborný tým a bude to hodně těžké. Brno teď bude pod tlakem a musí vyhrát. I my cítíme tlaky, tolik typické pro play-off.

Reklama