Hlavní obsah

Dva brněnští odchovanci Pazourek a Janků potopili Kometu

Dva brněnští odchovanci David Pazourek a Pavel Janků ve službách Slovanu Ústí nad Labem se v šestém utkání finálové série první hokejové ligy v Brně nejvíce podepsali na vítězství nad domácí Kometou, pro kterou po této prohře skončila naděje na postup do extraligy sportovní cestou. Janků si připsal asistence na obě branky Ústí, na rozhodující trefu v prodloužení přihrál právě Pazourkovi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Ústí nad Labem - ilustrační foto.

Článek

"Těžko se mi z pohledu Brňáka tento zápas hodnotí. Ale hraji za Ústí nad Labem a nějaký ohled a sentiment do sportu prostě nepatří. Takový je hokejový život. Brno má výborný tým, který je v hale Rondo takřka neporazitelný," uvedl po utkání Pazourek, který naposledy oblékal brněnský dres před jedenácti lety. Od té doby postupně vystřídal extraligové týmy Znojma, Kladna a Ústí nad Labem.

"Samozřejmě na Brno vzpomínám rád, ale hokej zde postupně upadal. Teprve v posledních třech letech jej opět pozvedl Libor Zábranský, kterému se podařila neuvěřitelná věc. Plný stadion doplňuje výtečná divácká kulisa. V Brně šel hokej nesmírně nahoru," poznamenal Pazourek.

Nechtěli nájezdy

Ústí mělo v první třetině tři velké šance, které chytil brankář Hylák. Jednu z nich při pokusu o blafák zlikvidoval i Pazourkovi. "Rozhodující bylo, že jsme prohrávali pouze 0:1. Řekli jsme si, že dobře začneme, a v páté minutě jsme prohrávali. Věřili jsme, že se nám podaří vyrovnat. Útočit se nedá celých šedesát minut. Brno mělo také velké šance, ale musím vyzvednout výborný výkon brankáře Salfického," uvedl Pazourek.

V prodloužení Ústí podle jeho slov zkusilo hrát naplno, nechtělo nechat zápas dojít do loterie samostatných nájezdů. "Měli jsme však velký kus štěstí. Při rozhodujícím gólu jsem bouchl do puku a ten spadl do branky. V první třetině jsem měl více času a zkoušel jsem blafák do forhendu, který ale Hylák chytl," popsal Pazourek okamžiky, které nasměrovaly jeho tým k postupu do baráže.

Salfický: Jako mladší bych si to ještě víc užíval

Vedle Pazourka a nahrávače Janků byl další hlavní oporou Severočechů brankář Dušan Salfický. "Tento šestý zápas byl velmi náročný. Jsem rád, že už máme finálovou sérii za sebou a jsme v baráži. Dostali jsme brzy smolnou branku. Vyrazil jsem puk před sebe a ten se od našeho obránce odrazil zpět do sítě," řekl Salfický.

Dlouho pak držel výsledek 0:1 a věřil v otočení zápasu. "První třetina však zvratu nenapovídala. V ní jsme nebyli o krok, ale o dva za Brnem," popsal Salfický.

Vítězství si pak v šatně užíval plnými doušky. "Kdybych byl mladší, tak byla oslava ještě lepší. Samozřejmě jsem se nebránil emocím, neboť jsem rád, že se mi podařilo dopomoci k tomuto úspěchu," vylíčil ústecký gólman své pocity.

Oslavy vítězství v první lize ale podle asistenta trenéra Jana Votruby hráče nečekají. "Nyní dostanou všichni dva dny volno na odpočinek a sejdeme se opět na tréninku v úterý. Ale slavit zatím není co. Čeká nás baráž, a pokud chceme uspět, tak se na tento rozhodující vrchol sezony musíme dobře připravit," nastínil nejbližší plány Severočechů Votruba.

Reklama