Hlavní obsah

Ústecký Votruba: Postup do baráže je zadostiučiněním

Hokejisté Slovanu Ústí nad Labem si po roce znovu zahrají baráž o extraligu, z níž loni spadli. Tentokrát půjdou do barážových bojů z pozice vítěze první ligy. O situaci v mužstvu hovořil asistent trenéra Jan Votruba, který vede tým společně s hlavním koučem Milošem Hořavou.

Článek

Ústečtí hokejisté ve finálové sérii první ligy zdolali Kometu Brno 4:2 na zápasy. Jak hodně jste si oddechli po vítězném šestém duelu v Brně?

Určitě dost. Pro hráče je postup do baráže o extraligu zadostiučiněním za dřinu během celé sezóny. Potvrdili jsme suverénní prvenství po základní části i následné úspěšné výsledky v prvních dvou kolech play off. Mužstvo prokázalo svoji sílu a myslím si, že dosažený úspěch má sportovní váhu. Souboje s Kometou byly vypjaté a vyrovnané před vyprodaným hledištěm. Oba celky dlouho držely neporazitelnost v domácím prostředí a po třech vítězstvích na našem ledě jsme dokázali tuhle tradici porušit i rozhodující výhrou v Brně.

Jak byste celkově hodnotil ústecké účinkování v play off?

Hodně nás prověřil už Hradec Králové v semifinále. Dalo by se říci, že nás tyhle zápasy připravily na finále, které se pak hrálo férově a nadoraz.

Jaký má mužstvo současný program?

Kluci dostali v neděli a v pondělí volno a od úterý začneme znovu trénovat. Řada hráčů potřebovala doléčit menší šrámy a odpočinout si aspoň na dva dny od hokeje.

Jak to vypadá s marodkou?

Věřím, že se před baráží vrátí do mužstva Šagát, který měl zraněné oko, i Heřman po otřesu mozku. Oba jsou stěžejními hráči, kterým se až dosud dařilo herně i střelecky. Škoda, že do dalších bojů nezasáhne mladý obránce Kubát z Litvínova, který nestihl za Ústí odehrát potřebný počet zápasů, aby mohl jít i do baráže. Ale můžeme i nadále využít brankáře Orcta z Kladna.

Soupeřem ústeckého Slovanu v baráži bude Mladá Boleslav. Oba sokové se potkají znovu po roce. Pro vás to bude jistě pikantní, protože jste baráž mezi těmito soupeři zažil již loni v roli hlavního kouče Ústí a předtím jste trénoval právě mladobleslavské hokejisty...

Jako vlastní odvetu za loňskou sezónu to neberu. Přehnaná vyhecovanost by mě i mužstvu spíše ublížila. K loňské baráži se už nechci vracet. Rovněž tak k mému boleslavskému působení, od něhož se kádr týmu z osmdesáti procent obměnil.

Reklama