Hlavní obsah

Ústečtí se těší na baráž

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústečtí hokejisté prošli úspěšně první ligou a těší se na vrchol sezóny. „V baráži o extraligu nás čeká rychlejší a náročnější hokej než v prvoligovém play off. Mladá Boleslav je mírným favoritem. Věřím ale, že výkonnost našeho mužstva bude mít dál stoupající tendenci. Do Boleslavi jedeme s cílem vyhrát hned první zápas a vytvořit si dobrou výchozí pozici pro další boje,“ tvrdí generální manažer klubu Robert Kysela.

Článek

„Spoléháme na dobrou fyzickou kondici a týmový herní projev. V přípravě jsme se hodně věnovali nácviku přesilovek a oslabení, které mohou rozhodovat,“ říká trenér Miloš Hořava. „Na hráčích vidím správné nabuzení a touhu po úspěchu. Máme ale respekt i ze soupeře, pro něhož hovoří čerstvé extraligové zkušenosti,“ míní kouč. Pikantní bude série pro ústeckého asistenta Jana Votrubu, který zažil loni v roli hlavního trenéra neúspěšnou baráž se středočeským celkem, na jehož lavičce předtím sám působil. „Ale jako vlastní odvetu to neberu. Přece jen uběhl další rok a tehdejší napětí už polevilo,“ uvažuje Votruba.

Ústí nenasadí do baráže slovenského útočníka Šagáta, který se zotavuje po zranění oka a sezóna pro něj podle Kysely už skončila. Gólman Orct leží v ústecké nemocnici s bolavými zády, takže post brankářské dvojky za Salfickým připadne Fialovi. Po otřesu mozku je už v pořádku útočník Heřman. Krátkou výpomoc v Ústí uzavřeli obránce Kubát z Litvínova a M. Pšurný ze Zlína, kteří nestihli odehrát v první lize potřebný počet utkání k tomu, aby mohli zasáhnout i do baráže.

Reklama