Hlavní obsah

Ústecký Heřman se vrátil po otřesu mozku

Josef PešoutPrávo

Hokejový útočník Ústeckých Lvů Jan Heřman se vrátil na led po otřesu mozku a nastoupil už v úvodním zápase baráže o účast v extralize v Mladé Boleslavi. "Hlava mě naštěstí už nebolí, takže můžu hrát," líčil po utkání pětadvacetiletý forvard.

Článek

Ve finálové sérii první ligy s Kometou Brno jste skončil na nosítkách. Už jste v pořádku?

Myslím, že ano. Teď se hraje baráž a to si nechci nechat ujít. Mám za sebou krátký pobyt v nemocnici i týdenní klid. Čekal jsem, jak se budu cítit na tréninku. Hlava mě naštěstí už nebolí, takže můžu hrát.

Jak dlouho jste před baráží nebyl na ledě?

V nemocnici mi udělali vyšetření hlavy, která mě dost třeštila. Hodně jsem spal. Pak jsem jenom chodil do kabiny podívat se na kluky a jinak jsem odpočíval. Ve středu jsem šel po šesti dnech poprvé na ledovou plochu, abych si to znovu zkusil.

Jak vnímáte souboje s Mladou Boleslaví?

Je to pro mě skoro něco nového. V loňské baráži se stejným soupeřem jsem nastoupil jen k tomu poslednímu zápasu, který jsme bez sedmi vyřazených hráčů prohráli 1:7. Nemám na to moc dobré vzpomínky.

V prvoligovém play-off jste byl nejproduktivnějším ústeckým hráčem. Jakou máte formu v baráži?

Z mého pohledu je super, že si tu baráž zahraji. V první třetině úvodního zápasu v Mladé Boleslavi jsem se ale teprve dostával do tempa. Pak už to bylo lepší. Na nedávné zranění se nechci vymlouvat, fyzicky jsem na tom dobře a doufám, že budu týmu něco platný.

Našel jste nějaký rozdíl mezi soupeři?

Baráž přináší hokej extraligových parametrů před skvělými diváky. Hokej je hra chyb a prohrává ten, kdo jich udělá víc. Boleslav v prvním utkání využila šance, které se jí naskytly kolem naší branky. Nám se to v ofenzivě nepodařilo. Musíme se víc tlačit do útoku a snažit se dát první gól, protože pak se hraje úplně jinak.

Reklama