Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Ml. Boleslav 1:3Boleslav vyhrála i na ledě Ústí a je krok od záchrany v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rod 0 : 1
18. Vrbata 0 : 2
30. Král 0 : 3
48. Janků 1 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA

Jediné vítězství chybí hokejistům Mladé Boleslavi k udržení v extralize. Středočeši po dvou výhrách na domácím ledě vyhráli po takticky vyzrálém výkonu i ve třetím barážovém duelu v ústí nad Labem a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou již 3:0. Čtvrtý zápas se hraje v pátek od 18 hodin opět na ledě ústeckých Lvů.

Článek

Hosté udělali podstatný krok k vítězství již v první třetině, kterou orámovali dvěma góly. Nejprve nahození J. Nováka od modré čáry tečoval Rod a nedlouho před přestávkou D. Vrbata prostřelil Salfického. Ústecký gólman potřetí kapituloval uprostřed druhé části a byl střídán Fialou.

Mladoboleslavští byli pohyblivější, důslednější v útočném pásmu a dominovali i v obraně. Domácí působili nesourodným dojmem a nedostávali se ani do šancí. Až jedenáct minut před koncem snížili, ale k zdramatizování jim nepomohla ani přes dvě minuty trvající power play.

Miloslav Hořava, trenér Ústí: „Soupeř nám udělil lekci z hokejovosti, rozdíl v kvalitě byl patrný. Jsem zklamaný, protože jsem u mužstva postrádal především bojovnost.“

Jaromír Šindel, trenér Boleslavi: „Rozhodl již úvod, který určil ráz zápasu. Ústí jsme skoro k ničemu nepustili. Zbývá nám poslední krok a máme na něj čtyři pokusy.“

Baráž o extraligu - 3. zápas
Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)on-line
Branky a nahrávky: 49. Janků (Klobouček, Hanzl) - 3. Rod (J. Novák), 19. D. Vrbata, 31. R. Král. Rozhodčí: Minář, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6, navíc Heřman (Ústí n. L.) 10 min. Bez využití. Diváci: 4956. Stav série: 0:3.
Ústí nad Labem: Salfický (31. Fiala) - Kříž, Pojkar, Klobouček, Zeman, Němeček, Macháček, Tůma - V. Novák, Špirko, Hovorka - Janků, Hanzl, Pazourek - Čaloun, Mikulík, Sklenička - Dragoun, Havlíček (21. S. Procházka), Heřman. Trenéři: Hořava a Votruba.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Benda, Bauer, Mocek, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný - Rod, T. Sýkora, Gajovský. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: