Hlavní obsah

V Chomutově zahájili stavbu nového zimního stadiónu

CHOMUTOV

Poklepem na základní kámen v sobotu v areálu bývalých chomutovských kasáren začala stavba nového zimního stadiónu a přilehlé tréninkové haly. Obě stavby a také budoucí letní stadión jsou součástí oddechového, relaxačního a kulturně-společenského centra. Projekt bude stát 1,46 miliardy korun, téměř 71 procent nákladů pokryjí příspěvky EU z regionálního operačního programu Severozápad.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost hokejistů Chomutova

Článek

Zimní stadión se dvěma ledovými plochami nabídne podle primátorky Ivany Řápkové i potřebné zázemí pro sportovce a diváky včetně parkoviště pro asi 350 automobilů. Sloužit sportovcům i veřejnosti by měl od konce příštího roku. Zakázku s nabídkovou cenou 619 miliónů korun získala ústecká firma North stav. Tréninková hala a šatny vyjdou město na dalších 152 miliónů korun.

"Vybudování komplexu je největší investiční akcí v historii města, která se už jen stěží zopakuje. Bude sloužit široké veřejnosti, sportovci se dočkají moderního zázemí na nejvyšší úrovni," uvedla Řápková.

Místní prvoligový hokejový klub usiluje už několik let o postup do extraligy. Zatím se mu ale nedaří. Letos vypadl v semifinále první ligy, neuspěl ani ve snaze odkoupit licenci na nejvyšší soutěž od Znojma. Znojemští Orli se dohodli s Kometou Brno, jejíž hokejisté Chomutov v semifinále vyřadili. Severočeský ambiciózní klub nyní hledá nového kouče na příští sezónu.

V areálu letního stadiónu bude kromě centrálního travnatého hřiště pro fotbal a atletického oválu i hřiště s umělým trávníkem. Kulturně společenské centrum počítá se dvěma moderními kinosály, prostorem pro kulturní a společenské akce či kongresy a semináře. V relaxačním centru je plánován moderní aquapark a zázemí s fitness studiem, saunou nebo masážemi.

Celý komplex bude propojen s rekreačním areálem Kamencového jezera.

Reklama

Související témata: