Hlavní obsah

Ústí ztratí nejlepší hráče i trenéra

ÚSTÍ NAD LABEM

Touha po postupu do extraligy nevyšla. Ústečtí Lvi nestačili v hokejové baráži na Mladou Boleslav, když nevyhráli ani jediný zápas. „Ve čtyřech utkáních jsme dali jen dva góly, a to oba vstřelil čtyřicetiletý Pavel Janků. Soupeř nás předčil v defenzivě a hlavně v nebezpečnosti v útoku,“ pravil Robert Kysela, generální manažer klubu.

Článek

„Náš brankář Salfický také chytal výborně, ale bohužel zklamali ofenzivní hráči. S tak nemohoucí produktivitou jsme nemohli pomýšlet na vítězství ani na působení v extralize,“ shrnul manažer neúspěšnou snahu ústeckých hokejistů.

„Převládá velký smutek. Při finále první ligy s Brnem jsem klukům věřil, pořád se zlepšovali. Ale v baráži jsme neměli takového střelce jako byl mladoboleslavský Důras, který nám dal čtyři góly,“ pokrčil rameny Kysela.

Někteří budou muset spolknout hořkou pilulku

Co baráž ukázala z hlediska tvorby kádru pro příští, opět jen prvoligovou sezónu? „Obrázek o hráčích jsme si dělali delší dobu. Někteří budou muset spolknout hořkou pilulku, když jim oznámíme, že se s nimi dál nepočítá. O další máme zájem, aby zůstali,“ přemítal manažer.

„Některé jedince ale v první lize neudržíme. Mám tím na mysli hlavně Rastislava Špirka, který má spoustu nabídek z extraligy. Za sezónu mu chci poděkovat. Dostal se i do slovenské reprezentace. Doufám, že až Ústí na extraligu dosáhne, tak se sem třeba vrátí. Nejspíš ztratíme i nejlepšího obránce Romana Němečka, který je rovněž v hledáčku extraligových klubů,“ uvedl Kysela.

Zájem bude pravděpodobně i o trenéra Miloslava Hořavu, který u severočeského týmu končí. „V Ústí odvedl obrovský kus práce. A do extraligy určitě neuteče. Existuje pouze jediná možnost jeho odchodu, ale ta podle mne připadá dost v úvahu. A to je zahraničí. Už v zimě mohl odejít do ruského Omsku, kam jsem ho nepustil. Máme jasnou dohodu, že pokud by přišla nabídka z ciziny, a myslím, že je to hodně pravděpodobné, tak ho uvolníme. Miloš se chce trenérsky neustále zlepšovat a touží pracovat s kvalitními hráči. Dobré jméno má hlavně v Rusku a Švédsku,“ rozebíral koučovu situaci manažer.

Reklama