Hlavní obsah

Hokejisty prvoligového Chomutova bude trénovat Rulík

CHOMUTOV

Novým trenérem hokejistů prvoligového Chomutova se stal dosavadní kouč Znojma Radim Rulík. Na lavičce ambiciózního klubu, jehož útok na extraligu skončil po porážce v semifinále druhé nejvyšší soutěže s Kometou Brno, nahradí třiačtyřicetiletý bývalý lodivod české reprezentační dvacítky a asistent u českého národního týmu Martina Pešouta. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vladimír Borgula

Radost hokejistů Chomutova

Článek

"V pondělí večer jsme došli k vzájemné dohodě. V následující sezóně bude pan Rulík působit v Chomutově jako hlavní trenér," řekl mluvčí klubu David Dinda. K dohodě došlo po více než týdenním jednání a Rulík si podle serveru vybere své asistenty v nejbližší době.

S Orly Rulík v uplynulé sezoně sice na ledě uhájil nejvyšší soutěž, když klub obsadil konečné 13. místo, ale ve Znojmě bylo už delší dobu jasno, že klub licenci na extraligu prodá. Získala ji Kometa Brno a Znojemští budou hrát stejně jako Chomutov první ligu.

Rulík má za sebou extraligová angažmá v Karlových Varech a v Plzni, v sezóně 2002/03 byl asistentem Ivana Hlinky v ruském Omsku. Ve stejné roli působil po boku Jaroslava Holíka u reprezentační dvacítky, která v roce 2000 získala titul na mistrovství světa ve Skelleftee.

V sezóně 2005/06 se Rulík vrátil k tomuto reprezentačnímu výběru jako hlavní kouč, když předtím působil rok jako asistent u českého národního týmu. Měl pracovat po boku Ivana Hlinky, po jeho tragické smrti zůstal jedním z asistentů Vladimíra Růžičky. Na sezonu 2007/08 se vrátil na lavičku dvacítky jako asistent Miloslava Hořavy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články