Hlavní obsah

Prvoligový Beroun bude farmou hokejistů pražské Sparty

PRAHA

Prvoligoví Berounští Medvědi budou farmářským týmem hokejové Sparty. O dohodě klubů informoval sparťanský web. Beroun letos hrál ve skupině o udržení a společně s Třebíčí se nakonec v první lize zachránil.

Článek

"Naši mladí hráči budou v Berouně dostávat příležitost nabírat herní praxi v seniorském hokeji. My bychom Berounu na druhou stranu rádi zajistili dostatek kvalitních hráčů, což by mělo přinést stabilitu jeho kádru v první hokejové lize," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza.

Vedení Sparty začalo loni v létě jednat o partnerství s Benátkami nad Jizerou, ty ale nakonec zvolily spolupráci s Libercem. Poté se Pražané domluvili s Berounem.

"Berounští Medvědi jsou sedmnáct sezon stabilním klubem první ligy. Že se stáváme farmou Sparty, je pro naše osmnáctitisícové město a náš klub ctí," prohlásil berounský starosta Jiří Besser.

Na podobném modelu spolupráce se po výměně extraligové licence v minulém týdnu dohodly také Kometa Brno a znojemský klub. Už delší dobu stejně spolupracují pražská Slavia s Havlíčkovým Brodem a své farmy v první lize mají například i Liberec a Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata: