Hlavní obsah

V Chomutově končí trio Finů a obránci Nikolov s Chmelířem

PRAHA/CHOMUTOV

Po příchodu trenéra Radima Rulíka do Chomutova dochází ke změnám v kádru. V mužstvu již nebudou dále působit obránci Angel Nikolov, Lukáš Chmelíř a brankář Lukáš Cikánek, stejně jako trio finských posil brankář Lundell, obránce Toivonen a útočník Tarvainen. Vedení se naopak dohodlo na dalším angažmá s forvardem Václavem Eiseltem. Informaci přinesly oficiální stránky klubu.

Článek

"Od zkušeného Nikolova se čekalo zejména herně víc a tak si bude muset hledat angažmá jinde," uvedly oficiální stránky klubu k odchodu Nikolova, jenž si v 27 zápasech připsal sedm kanadských bodů. "Cikánek je hráčem Kladna a podepsal smlouvu u Středočechů," přidal mluvčí klubu David Dinda k odchodu talentovaného brankáře.

Chmelíř přišel do Chomutova již před sezónou a měl se stát jedním z pilířů severočeské obrany. "Předurčovaly ho k tomu i dvě stovky extraligových startů. V bílomodrém dresu se mu však nedařilo," mrzelo vedení Severočechů.

Odchází Lundell, Toivonen i Tarvainen

V týmu nebude v příštím ročníku působit ani trio posil ze Skandinávie. "Budoucnost s chomutovským klubem nebudou nadále spojovat ani finští hráči," potvrdil Dinda. V týmu neúspěšného finalisty první ligy působili brankář Jan Lundell, obránce Marko Toivonen a útočník Jussi Tarvainen, jenž přišel na výpomoc na play-off. "Nebyli jsme z jejich výkonů úplně zklamaní, ale výrazně nepřevyšovali české hráče," řekl Sport.cz Dinda.

Vedení se naopak dohodlo na dalším angažmá forvarda Václava Eiselta. "Je to kvalitní útočník, navíc výborně zapadl do party. Měli jsme zájem, aby v Chomutově i nadále pokračoval. Stane se naším hráčem," řekl Dinda k dohodě s pětatřicetiletým útočníkem, jenž ve vyřazovacích bojích zaznamenal pět kanadských bodů (2+3).

Otazník visí nad kapitánem Hlinkou

Pod novým trenérem Rulíkem, jenž v Chomutově podepsal dvouletý kontrakt, se může těšit na další porci zápasů také nejproduktivnější útočník modrobílých v základní části Michal Jeslínek, nejproduktivnější bek Lukáš Pulpán, forvard Petr Domin a zkušený Petr Míka. "U několika dalších hráčů jsme domluveni ústně.  Do konce týdne by vedení klubu mělo mluvit se všemi hráči," prozradil Dinda.

Velký otazník visí nad dalším působení kapitána Chomutova Miroslav Hlinky, jenž měl smlouvu do konce sezóny s opcí na extraligu. Tu však Severočeši nevybojovali, když vypadli v semifinále s Brnem, následně nepochodili ani s odkupem nejvyšší soutěže. Brňané uspěli i mimo ledovou plochu, od vedení Znojma získala licenci Kometa. "Jednání s Hlinkou budeme teprve vést, celá věc je otevřená," prozradil Sport.cz Dinda.

Reklama

Související témata: