Hlavní obsah

Pro Milana Procházku je Chomutov výzvou dostat se zase do extraligy

PRAHA/CHOMUTOV

Útočník Milan Procházka v letošní sezóně slavil extraligový titul s Karlovými Vary, ale hokejovou Ligu mistrů neokusí. Západočeši omlazují kádr, takže se dvaatřicetiletého forvarda zbavili a on putoval do Chomutova. Jako krok zpět však přestup do první ligy nebere. "Nazrál prostě čas. Angažmá vnímám jako novou výzvu, třeba si extraligu brzy zahraji i s Chomutovem," řekl Procházka.

Článek

Prozatím si Milan Procházka užívá dovolenou na Kubě, ale již brzy se bude hlásit kouči Radimu Rulíkovi do přípravy na nadcházející sezónu. "Vracím se 12. května, po dohodě s trenérem se do přípravy zapojím co nejdříve," prozradil zkušený útočník pro oficiální stránky chomutovského klubu. "Ve Varech jsem odehrál pět sezón, takže změnu jsem uvítal," dodal.

"V hokejovém prostředí je Chomutov znám jako jeden z nejlepších klubů první ligy, takže reference jsou pozitivní," těší se Procházka na nové angažmá. "Nejvíce znám Kubu Grófa, který loni v Karlových Varech působil," řekl na adresu známých tváří v novém působišti.

Prodej licence do Brna ho překvapil

O Chomutově se bavil Procházka také s obráncem Františkem Bombicem, který hostoval v kádru Západočechů právě z Chomutova. "Mluvili jsme o tom, že mají velký zájem o odkoupení extraligové licence ze Znojma. Dost mě překvapilo, že licenci získalo Brno," uvedl znojemský odchovanec s tím, že na návrat do týmu Orlů nemyslel. "Nabídek bylo mnoho, o Znojmu jsem neuvažoval," sdělil.

"Jen mě mrzí, že si nezahraji Ligu mistrů. To se člověku nepoštěstí každý den," uvědomuje si Procházka, jenž patřil v letošním play-off extraligy mezi nejproduktivnější hráče Varů. Ve vyřazovacích bojích nasbíral 11 bodů (6+5) a byl třetím v bodování týmu.

Ani v nové hale v Karlových Varech si v nadcházejícím ročníku Procházka nezahraje. Těšit ho však může fakt, že rovněž v Chomutově se začala stavět nová aréna. "Výstavba nové hokejové haly v Chomutově je pozitivní zprávou pro všechny fanoušky i pro hráče, posune to hokej tím správným směrem," těší Procházku.

Reklama

Související témata: