Hlavní obsah

Útočník Kraft míří do prvoligového Chomutova

CHOMUTOV/PRAHA

Hokejisty prvoligového Chomutova posílí kapitán juniorských mistrů světa z roku 2000 útočník Milan Kraft. Devětadvacetiletý forvard, jenž v minulé extraligové sezóně působil v pražské Slavii, podepsal na severu Čech roční smlouvu s možností opce. Informoval o tom tiskový mluvčí klubu David Dinda.

Článek

"Milan je velice zkušený hokejista, výborně silově vybavený, důrazný v prostorách před brankou. Navíc je stále v téměř ideálním hokejovém věku," těší se v Chomutově na novou posilu. "Velkou roli v jeho přestupu sehrál fakt, že o něho velice stál trenér Radim Rulík, který ho dobře zná ze společného působení v minulých letech," prozradil marketingový manažer a mluvčí klubu Dinda.

Jako kapitán týmu dovedl Kraft v roce 2000 ve Skelleftea reprezentační dvacítku k prvnímu titulu mistrů světa v československé i české historii. Na turnaji byl vyhlášen nejlepším útočníkem a jmenován do prvního All-Star-Teamu. Tehdy u národního mužstva jako asistent působil právě současný chomutovský trenér Rulík.

Ve uplynulé extraligové sezóně odehrál Kraft v dresu Slavie 21 zápasů a zaznamenal šest bodů (2+4). V extralize hájil v minulosti barvy Karlových Varů a Plzně. Celkem v české nejvyšší soutěži nastoupil k 152 zápasům a připsal si 64 bodů (34+30), v play-off zaznamenal 5 bodů (4+1). V sezóně 2003/04 odehrál 8 zápasů za reprezentaci (1+1). Rodák z Plzně v ročníku 2000-04 naskočil k 207 zápasům v NHL za Pittsburgh s bilancí 41 gólů a 41 asistencí. V sezóně 2005/06 hrál v ruském Omsku (29 zápasů / 2+5).

Reklama

Související témata: