Hlavní obsah

Útočné řady Ústí nad Labem posílí bratři Pšurní ze Zlína

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisty Ústí nad Labem posílí v první lize bratrské útočné duo Michal a Roman Pšurný. Třiadvacetiletá dvojčata přicházejí na sever Čech na roční hostování s možností opce z extraligového Zlína.

Článek

"Mají zkušenosti ze zámoří i domácí extraligy a předpoklady k tomu, že se jejich sportovní výkonnost bude v následujících letech zlepšovat," řekl k příchodu dravých mladíků marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Pokud bude s výkonností hráčů na severu Čech panovat spokojenost, jsou kluby dohodnuty na případném převodu prodeji. V úterý bratři Pšurní absolvovali první trénink pod taktovkou trenérské dvojice Ústí Petra Rosola a Milana Skrbka.

Michal Pšurný odehrál v české nejvyšší soutěži 146 zápasů a připsal si 26 bodů (11+15). Roman Pšurný nastoupil v extralize k 154 duelů a na své konto získal 25 bodů (13+12), vloni odehrál 46 utkání za Mladou Boleslav (4+2).

Novou smlouvu podepsal s loňským finalistou první ligy forvard Marek Hovorka. "Dohoda s Markem byla pro náš klub jednou z priorit. Jde o dravého útočníka, který se nebojí osobních soubojů," těšil Zemana nový roční kontrakt se slovenským útočníkem.

Reklama

Související témata: