Hlavní obsah

Ústecký kouč Rosol: Lákají mě nejvyšší cíle

ÚSTÍ NAD LABEM

Novým trenérem ústeckých prvoligových hokejistů je od dubna Petr Rosol. „Lákají mě snaha o Ústí znovu postoupit do extraligy,“ říká ke svému angažmá v týmu, který na jaře absolvoval neúspěšnou baráž o návrat do nejvyšší soutěže.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský trenér Petr Rosol

Článek

Jak se ohlížíte za svým více než dvouletým působením na trenérské lavičce hokejistů Litvínova v extralize?

Vzpomínám na to v dobrém. Uhráli jsme celkem slušné výsledky. Cením si postupů do play-off i třetího místa v tabulce po základní části v minulém ročníku. Bohužel jsme nepřešli přes Karlovy Vary, které potom získaly titul. Ale loňská sezóna je už za mnou. Odešel jsem z Litvínova, protože jsme se nedohodli na další spolupráci. Po extralize se mi zatím nestýská.

Neberete přesun z extraligy do první ligy jako krok zpět?

Vůbec ne. I mezi prvoligovými celky jsou velké rozdíly. Je něco jiného jít třeba do Šumperka, který je nováčkem, nebo do Ústí nad Labem. Slovan je ambiciózní a má pořád nejvyšší cíle, což mě láká. Vrátil jsem se do mateřského klubu po osmadvaceti letech.

Jaká byla letní příprava?

Během devíti týdnů hráči pracovali velmi dobře. Nemůžu si na nic stěžovat. Od příštího týdne jdou na třítýdenní dovolenou.

Jste spokojen s doplněním kádru?

Přišlo pár nových hráčů, ale těžko hodnotit, když jsme ještě nebyli na ledě. Jestli budou posilami, musí ukázat sami. Extraligové zkušenosti mají obránce Vobořil z Litvínova i útočníci bratři Pšurní ze Zlína. Ale neznamená to, že budou automaticky v první lize dominovat. Velký význam přikládám kolektivnímu stylu.

Získával jste informace o ústeckém mužstvu od svého předchůdce Miloše Hořavy, který odešel trénovat do Švédska?

Mluvili jsme spolu a ptal jsem se na různé věci. Zajímaly mě jeho pohledy na první ligu i další souvislosti. Ale názor na hráče si vytvořím sám na základě přípravy.

Reklama