Hlavní obsah

Hradečtí zastupitelé potvrdili koupi podílu v hokejovém klubu

HRADEC KRÁLOVÉ

Zastupitelé Hradce Králové v úterý souhlasili s nabytím 40 procent akcií v hradeckém prvoligovém hokejovém klubu od extraligového HC Eaton Pardubice. Transakce, při níž hradecká radnice pardubickému klubu za akcie zaplatí 6,5 miliónu korun, tak může být do konce června definitivně dokončena. Již dříve zastupitelé kývli na záměr koupě akcií. ČTK to řekl mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.

Článek

Koupí akcií Hradec Králové svůj podíl v klubu posílí na 91 procent. Pardubický klub podnikatele Romana Šmidberského původně za akcie požadoval osm milionů korun. I při nižší ceně na transakci vydělá miliony. Když pardubický klub do hradeckého hokeje v roce 2000 vstupoval, zaplatil za dvoupětinový podíl 400.000.

Hradec Králové jako majoritní akcionář zatím v klubu držel 51 procent. Zbývajících devět procent drží občanské sdružení HC Lev Hradec Králové. Hokejového stadionu a jiného městského nemovitého majetku se prodej netýká.

Podíl Pardubic radnice kupuje proto, aby jej pak mohla nabídnout novému strategickému partnerovi, s kterým by se pak klub probojoval do extraligy. Do nejvyšší soutěže by Hradečtí chtěli postoupit do pěti let. Nový partner, který by v klubu mohl získat i majoritu, by měl klubu ročně přinést minimálně 30 miliónů korun. Současný roční rozpočet klubu je 25 miliónů, z nichž polovinu platí město a zbytek ostatní partneři.

Reklama