Hlavní obsah

Hokejový klub z Havířova čelí insolvenčnímu návrhu

HAVÍŘOV

Prvoligový hokejový klub z Havířova čelí kvůli 85 tisícům korun insolvenčnímu návrhu, který na něj u Krajského soudu v Ostravě podal jeho bývalý hráč Petr Vala. Někdejší hokejista Zlína či Vítkovic se tak hodlá domoci částky, jíž mu havířovský klub dluží na výplatě. Vyplývá to z informací internetového serveru justice.cz.

Článek

Havířov se kvůli několika desítkám tisíc korun dostal do velkých nepříjemností. Kdyby se v měsíční zákonné lhůtě k návrhu připojily další subjekty, soud by podle rozsahu pohledávek mohl klub v krajním případě poslat i do konkurzu. Vala už ve svém návrhu jako další možné věřitele označil i jiné bývalé hráče Havířova Michala Nováka, Michala Kolarze a Adama Lukačoviče.

Dluh hokejového klubu ve vztahu k Valovi původně dosáhl výšky 255 tisíc korun, ale Havířov je útočníkovi, který v lednu přestoupil do Žiliny, postupně splácel. "Celosvětová ekonomická krize zasáhla i nás. Do celé situace jsme se dostali tím, že nám ze smlouvy o reklamě a propagaci chybí prostředky od jednoho významného partnera. I přesto jsme věc postupně řešili a dluh spláceli, ale pan Vala bohužel asi neměl trpělivost," řekl dnes ČTK jednatel Petr Folta.

Situace se musí vyjasnit nejpozději do měsíce. V této časové lhůtě soud může návrh zamítnout nebo uznat jako oprávněný. "My věříme, že to vyřešíme a soud návrh zamítne," uvedl Folta.

Havířovští hokejisté v minulé sezoně druhé nejvyšší soutěže skončili v základní části desátí a v předkole play off je vyřadila Jihlava.

Podobné obtíže spojené s insolvenčním návrhem měli nedávno i fotbalisté Baníku Ostrava, ale soud po měsíci rozhodl, že návrh věřitele není opodstatněný a zamítl ho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články