Hlavní obsah

Alinč chce hrát v Ústí o postup

ÚSTÍ NAD LABEM

Pomoci ústeckému mužstvu v boji o postup do extraligy. Takové předsevzetí má před novou sezónou hokejový útočník Jan Alinč, který je zvučnou posilou severočeského prvoligového týmu. V české nejvyšší soutěži hrál za Litvínov, Slavii a Karlovy Vary, odkud před necelými čtyřmi lety odešel do Německa.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Jan Alinč

Článek

Proč se nyní nevrátil do kádru karlovarské Energie? „Ve Varech jsem se při předešlém angažmá cítil jako doma. Ale nyní tam jsou mladí hráči a celek je stabilní. K velkým změnám v útočných řadách nedošlo. Bavil jsem se s vedením klubu a dozvěděl jsem se, že jsem pro Vary v sedmatřiceti letech asi moc starý. Možná, že to bylo jen v nadsázce, ale uznávám, že tamní kádr je kompaktní a na mě se prostě nedostalo. Tragédii z toho nedělám,“ líčí protřelý forvard.

Jak vzpomíná na německé štace? „Nejdřív jsem byl půl roku v Kolíně nad Rýnem. Pak jsem strávil dvě sezóny v Krefeldu, kde se mi líbilo. A naposledy jsem byl v Duisburgu,“ vypočítává Alinč, který svou anabázi v zahraničí před pár měsíci ukončil.

„Měl jsem ještě jednu nabídku z Německa, nakonec jsem se dohodl s ústeckým generálním manažerem Robertem Kyselou. Známe se spolu a proběhlo rychlé jednání. Nemám žádného agenta. Moje dcera jde do sedmé třídy a zvažoval jsem hokejové působení i z hlediska rodiny. Zůstávám v severních Čechách, odkud pocházím,“ vysvětluje Alinč svou volbu.

Parádní dojmy z Ústí

První dojmy z Ústí? „Paráda. V přípravě se nám výsledkově daří. Poznávám, že mužstvo má na úroveň první ligy obrovský potenciál. V Tipsport Cupu jsme porazili Mladou Boleslav i Karlovy Vary,“ pokyvuje hlavou útočník, který proti úřadujícímu extraligovému mistrovi vstřelil gól na konečných 4:2.

„Těší mě hlavně vítězství. A ta čtvrtá branka padla po dobře sehrané akci, když jsem dostal puk prakticky před prázdnou klec. Taková šance se musí proměnit,“ usmívá se střelec.

Je v silách Ústí postoupit v Tipsport Cupu do semifinále? „Trenéři pořád míchají se sestavou a hledají optimální složení. Bude záležet, jak zvládneme další dvě utkání. Bylo by pěkné vyhrát skupinu v konkurenci čtyř extraligových celků, ale pořád je to jen příprava na první ligu. V ní nám půjde o hodně a přál bych si, abychom bojovali o extraligu,“ zakončuje Alinč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články