Hlavní obsah

Duda je dříč a poctivý hokejista, nebojí se chomutovský trenér Rulík

PRAHA/CHOMUTOV

Hokejisté prvoligového Chomutova ve čtvrtek ulovili zajímavou posilu do svých řad, když podepsali roční smlouvu s útočníkem Radkem Dudou. Třicetiletý hokejový rebel a bouřlivák v nedávné době řešil spor s českobudějovickým klubem, který ukončila dohoda s Chomutovem. "Má nálepku problémového hráče, ale ne vždy všechno, co se napíše, je pravda," řekl Sport.cz chomutovský kouč Radim Rulík.

Článek

"Vědělo se, že v Budějovicích pokračovat nebude, tak jsme vstoupili do jednání," uvedl pro Sport.cz trenér Rulík, jenž o Dudu velmi stál a bere na sebe zodpovědnost za to, že Dudu ukočíruje. "Víme, že jde o kvalitního hráče a že bude mužstvu prospěšný," dodal Rulík.

O problémy v kabině se Rulík nebojí, přestože v Dudových předchozích štacích došlo k nějakým sporům. "Má nálepku problémového hráče, ale ne vždy všechno, co se napíše, je pravda. Nevím, jestli jeho povaha vyvolá v kabině problém, ale je to jako bychom se bavili o něčem, co nenastalo. Nebylo by to seriózní," domnívá se Rulík. "Radek je pracant a poctivý hráč," přidal kouč Severočechů, kteří se netají ambicemi na postup do extraligy.

"Zastávat se ho nemůžu, protože neznám detaily jednotlivých kauz, ani jsem je nesledoval, ale bereme Radka čistě z hokejového hlediska a proto jsme se ho rozhodli podepsat," uvedl Rulík k roční smlouvě s možností dvouleté opce v případě postupu do nejvyšší soutěže.

Rulík se neobává ani o Dudovu kondici, přestože poslední dobu trénoval hráč s juniorským týmem Českých Budějovic. "Podstoupil fyzické testy, v nichž obstál, takže nic nebránilo tomu, aby do mužstva přišel," vysvětlil Rulík s tím, že do čtvrtečního přípravného utkání proti Ústí nad Labem, ještě rodák ze západočeského Chodova nenastoupí.

V minulosti Duda v české lize působil ve Spartě, Plzni, Slavii a Českých Budějovicích. V extralize odehrál 320 zápasů a připsal si 183 bodů (79 + 104). v loňské sezóně nasbíral Duda 23 bodů (7+16). V Evropě oblékal dres ruské Kazaně, Malmö a Ilves Tampere, v zámoří hrál za Regina Pats a Lethbridge Hurricanes v nižší WHL.

Reklama

Související témata: