Hlavní obsah

Hokejový útočník Čaloun zřejmě končí v Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejový útočník Jan Čaloun podle všeho končí v prvoligovém Ústí nad Labem. Olympijský vítěz a mistr světa se ve středu od vedení Lvů dozvěděl, že trenér Petr Rosol s ním pro nadcházející prvoligovou sezónu nepočítá jako s klíčovou postavou týmu. O budoucnosti šestatřicetiletého hráče, který má se Severočechy uzavřenou platnou smlouvu, budou všechny strany jednat v pátek.

Článek

"Honza je hráčem, který si zaslouží být oporou mančaftu, hrát přesilové hry a být maximálně vytěžovaný. Trenér (Rosol) se ale rozhodl, že chce dávat příležitost mladším hráčům. Chceme mužstvo omladit," řekl generální manažer Robert Kysela.

Proto chce vedení Lvů v pátek s Čalounem jednat o jeho budoucnosti. Nepovažuje prý totiž za důstojné, aby hráč jeho formátu hrál ve čtvrté formaci a čekal na pokles formy spoluhráčů. "Honza je podle nás nejúspěšnější ústecký hráč historie," podotkl Kysela.

Čaloun se do rodného města vrátil v roce 2007, po postupu Ústí do extraligy. Vinou zranění však odehrál v následující sezoně jen 32 zápasů, v kterých nasbíral 15 kanadských bodů. Ústí následně sestoupilo do první ligy a Čaloun se výrazně neprosadil ani v následující sezoně v druhé nejvyšší soutěži.

Reklama