Hlavní obsah

Hokejový útočník Čaloun odešel z Ústí na hostování do Vrchlabí

VRCHLABÍ

Hokejový útočník Jan Čaloun odchází v rámci první ligy z Ústí nad Labem na roční hostování do Vrchlabí. Uvedly to oficiální stránky severočeského klubu. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Lillehammeru si hledal nové působiště, protože se před týdnem dozvěděl, že s ním nový kouč Lvů Petr Rosol nepočítá. Ústí nabídlo Čalounovi práci v managamentu, ale věhlasný střelec chtěl ještě pokračovat v hráčské kariéře.

Článek

Čaloun se do rodného města vrátil v roce 2007, po postupu Ústí do extraligy. Vinou zranění však odehrál v následující sezóně jen 32 zápasů, v kterých nasbíral 15 kanadských bodů. Ústí následně sestoupilo do první ligy a Čaloun si v 43 zápasech včetně play off připsal 27 bodů za 15 gólů a 12 přihrávek. V baráži proti Mladé Boleslavi nastoupil v jediném utkání.

O svých kvalitách dal Čaloun vědět na startu kariéry v Litvínově. V letech 1994 až 2004 působil v zahraničí. Nejprve se snažil prosadit do NHL, v San Jose však nedostal výraznější šanci. V 13 utkáních si připsal 11 bodů za osm tref a tři přihrávky, ale převážně působil na farmách v nižší IHL v Kansas City a v AHL v Kentucky. Potom odešel do IFK Helsinky a ještě zkusil NHL v roce 2000. Tehdy nastoupil za Columbus v 11 zápasech a připsal si tři přihrávky.

Potom následoval návrat do IFK Helsinky, další tři sezony působil v Blues Espoo a po krátkém pobytu v Čerepovci a Novosibirsku zamířil zpět do Litvínova. Pak odešel na dva roky do Pardubic. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 365 utkání a nasbíral 352 bodů za 217 branek a 135 asistencí. V reprezentaci odehrál Čaloun 64 utkání a vstřelil 20 branek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články